水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-06-16 14:53

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 16 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2002-08-18 01:23 
離線
頭像

圖檔
有無人可以話俾我聽呢條cheap野係咩種阿卡西,但我睇住佢變靚,好開心!
:-n01 :-n01

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-08-18 12:32 
離線
頭像

自己養得條魚, 梗係鐘意佢先養la, 邊有分cheap 唔 cheap, 我覺得幾細既魚都係一條生命, 要學識尊重, 你呢種態度好唔要得lor...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-08-18 13:05 
離線
管理員
頭像

jasonlor : 想bensun 兄的意思是, 就算買時是很平的魚, 都可以養得很好的, 不一定要買很貴的那些呀. bensun 兄對魚是很尊重的喔.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-08-18 15:27 
離線
頭像

To jasonlor:
我話CHEAP的最主要原因是看見有佷多魚友動輒幾百甚至過千元去買短鯛,而我這條阿卡西只花了三十五元而已,買回來時鰭也沒這麼長,高價不等於漂亮,低價亦不一定就是很醜!我們要尊重每一條生命,不要用價錢去衡量它的價值!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-08-18 15:56 
離線
頭像

BenSun 寫:
To jasonlor:
我話CHEAP的最主要原因是看見有佷多魚友動輒幾百甚至過千元去買短鯛,而我這條阿卡西只花了三十五元而已,買回來時鰭也沒這麼長,高價不等於漂亮,低價亦不一定就是很醜!我們要尊重每一條生命,不要用價錢去衡量它的價值!

Yes BenSun,
I agree with you.
以前o係恒輝三十元的短鯛都有好魚,
連紅酋長,阿蓮卡亞卡西都買過.
平o野都有好o野

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-08-18 22:36 
離線
頭像

^^
明白了~
我之前只是有感而發, (因為"聽""見" 到身邊有d 朋友買完條魚返屋企, 先至話條魚唔靚唔鐘意又鬧條魚阻頂, cheap......., 之從就整死佢, 沖落廁所等等......所以好"鄧"d 魚唔低, 也討厭這種人~~~

BenSun, 三十五元?? 係咪前排恆輝賣o個d r???

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-08-19 01:00 
離線
頭像

NO,係Q-PET,通常佢返魚頭一兩日就好去買,間鋪都唔曉養魚,過多幾日好魚都養死!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-08-19 01:58 
離線
頭像

Q-pet~~~~
我都走漏眼tim~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-08-19 17:25 
離線
頭像

o下!Q-pet都有鯛賣?唉!我成日都覺得佢o的魚唔精神,所以都好少去睇
o野!以家唔洗去宏x,又可以有多一間行o下!可能好似Bensun兄拾到好
o野 :c :c :c :c

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-08-20 21:03 
離線

i also bought 3 from Q-pet last month, initially i bought the biggest one first, i found it very beautiful and went back one week after to buy 2 more! The problem is, these two new comers fight by the biggest one, and die one after one in my 17" tank, the biggest one become very upset (sick) and left me last week la (only one month)!!! so sad!
after that i went to Fat X to buy the $80 diu, hope this time will be better since the fishes seems to be healthy, the female always chasing the male! very interesting!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-08-30 02:55 
離線
頭像

i buy a 花臉in q-pat ,it's very good

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-08-30 08:24 
離線
頭像

but Q-pet no female............

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-08-30 09:04 
離線
頭像

kh_kwok2000 寫:
but Q-pet no female............

Yes ar, I went there couple of times , the male is fine, but cannot find female ar.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-08-30 09:33 
離線
頭像

係呢間鋪買野要撞彩,缸入面D魚係度等死,我地買返去可能係救左佢,店員知識亦不足,我有次去到買魚個女店員係咁叫我買荷蘭鳳凰,我答佢剩係得公點買,佢自己都唔識分,佢地又唔肯俾客戶撈魚,見佢地撈分分鐘魚都俾佢地整死,結果死死氣俾我自己撈!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-08-30 10:00 
離線
頭像

Yes ar......
i sure Q-Pet D店員知識亦不足...............

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 16 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :