水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-30 20:24

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 35 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123
發表人 內容
 文章主題 : Re: 電腦火牛
未閱讀文章發表於 : 2008-06-10 20:27 
離線

MaN-HiM 寫:
bbco1234 寫:
MaN-HiM 寫:
bbco1234 寫:
MaN-HiM 寫:
bbco1234 寫:
MaN-HiM 寫:
royhui1 寫:
我捻你用黃色才是12V 6A,橙是3.3V,紅是5V,其他是控.

你意思係 黃色+黑色 = 12V
橙是+黑色 = 3.3V
紅是+黑色 = 5V ???

如果係 咁綠色 +黑色 = ???

綠色 +黑色 =令電腦牛出電

咁點樣調較 v 數?

呢樣唔係好識.

我而家綠色 +黑色 行到了~~
但係佢係唔係自己會行12v 架啦?

係呀,不過電腦牛用係致冷片到,只出到10.5v左右,不過冇問題,我都係咁用.

但係夠唔夠力推2塊致冷?

我咪推2塊囉~ 一般係6A一塊 兩塊就12A 看看你隻牛可以出幾多

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 電腦火牛
未閱讀文章發表於 : 2008-06-10 20:39 
離線

bbco1234 寫:
MaN-HiM 寫:
bbco1234 寫:
MaN-HiM 寫:
bbco1234 寫:
MaN-HiM 寫:
bbco1234 寫:
MaN-HiM 寫:
royhui1 寫:
我捻你用黃色才是12V 6A,橙是3.3V,紅是5V,其他是控.

你意思係 黃色+黑色 = 12V
橙是+黑色 = 3.3V
紅是+黑色 = 5V ???

如果係 咁綠色 +黑色 = ???

綠色 +黑色 =令電腦牛出電

咁點樣調較 v 數?

呢樣唔係好識.

我而家綠色 +黑色 行到了~~
但係佢係唔係自己會行12v 架啦?

係呀,不過電腦牛用係致冷片到,只出到10.5v左右,不過冇問題,我都係咁用.

但係夠唔夠力推2塊致冷?

我咪推2塊囉~ 一般係6A一塊 兩塊就12A 看看你隻牛可以出幾多

佢果到 +12v 14a
2塊 6a + 2把風扇 散熱 13a 到 應該夠啦~~係唔係呀?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-08-21 14:01 
離線
頭像

按用電來計算我果得你應用一個普通火牛還抵個用電腦牛。 :P

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-08-24 14:12 
離線

中子 寫:
愚翁 寫:
左邊數過來第四條綠色加隔離是但一條黑色。 :a

唔熟悉電器唔好自已整,:-n03
或者明天我映相俾你睇過就清楚d! :i

6條...@@

請問邊條黑線駁去黃線係最大A數呢?你地係點駁架?thx

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-09-04 01:21 
離線

我在昌記買了一片12Vdc/6A掣泠片,接上工業火牛,電壓調到11.80Vdc,串一個多用錶出3.86A, :o

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 35 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :