水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-05-12 05:07

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 12 篇文章 ] 
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2002-11-19 15:25 
離線
頭像

小弟以前玩2呎缸,後來同太座爭取佐個4呎位來換了一個40吋缸玩草…到咁上下,又身痕學人養鯛,在草缸內養了幾對鯛都升天(冇晒自信)…三個月前係宏X買了對$100鼻屎咁細對的酋長,到今日都未死,仲condition不俗添.咁我的自信心番晒來,又手痕買了對16X大大條的亞加西回來,咁問題出現勒.!!!先前入缸的酋長公本來也文也武,點知自從條亞加西公下水後,那條酋長公”拗”哂底,成日扮蒙面超人”喱埋”.條亞加西female又有樣學樣,打到條酋長female頭dup dup….哎, 太座又唔比加缸!!!!!!真頭痛勒…..尋晚行行下Wellcome Supermarket,見到一個5 litre 飛雪distill water 膠樽,忽然腦筋一轉,有計………………..

(今天冇DC係手,tomorrow 圖文並茂下集)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-11-19 15:37 
離線
頭像

你吾係諗住放個五公升膠水樽入魚缸內做它的避難所﹐還是用佢來養鯛魚呀?
:m

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-11-19 15:41 
離線
頭像

放就放硬入缸勒,不過經小弟design後,效果奇佳,明天看相.....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-11-19 16:29 
離線
頭像

Can't wait :f :f !

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-11-19 17:39 
離線
頭像

:g

最後由 狗仔 於 2005-04-26 00:31 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-11-19 21:11 
離線
頭像

敝,小弟未試過貼圖,怎貼嫁???

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-11-19 21:24 
離線
頭像

最後由 狗仔 於 2005-04-26 02:32 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-11-20 01:39 
離線
頭像

小弟生性懶散,唔好要我input咁多中文字,各位大佬請看圖索騏…….
我得一盞150W鹵索,本來兩邊D草都追光,所以索性將膠樽放在右後方,橫”樹”右後方都是得D莫絲,遮光都冇所謂勒,我老婆唔俾我加缸,局住咁stupid用個咁”騎呢”的design頂住先,不過,除笨都有精----好處是不用多加投資,一缸”兩”用,事關開細缸唸chiller 或 heater及filter 都幾煩(缸太細的話很難”鮫”),壞處是破壞大缸的outlook…不過, 橫”樹”我個草缸outlook都是一般貨色,冇什睇頭, 破壞咪由佢破壞law…
由有靈感到完工不消兩個鐘,我自己就feel good勒,條酋長female入” 樽”後立即出番哂D體色,仲牙刷到格樽兇番條亞加西female,但最”唯憾”就是尋晚到依家,我仲未”撈”到條酋長公入樽,見就見到,不過”撈”極都”撈”唔到,真吹脹!!!!!!!!!!

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-11-20 01:44 
離線
頭像

Also, the new come 16X大大條的亞加西...........

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-11-20 02:08 
離線
頭像

最後由 狗仔 於 2005-04-26 00:34 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-11-20 02:41 
離線
頭像

一物治一物, 16x 的超肥美型亞卡西的確好惡.....
但係當我將佢地放入荷蘭缸後,身型 fit 左好多

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-11-20 09:03 
離線
頭像

kit兄﹐我一早已經用此方法養住BB魚仔。我昨天講既避難所就是這個意思。
:-n05

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 12 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章