水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-05-12 00:15

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 38 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-02-19 03:51 
離線
頭像

來了來了 ......

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-02-19 08:46 
離線
頭像

食獸 寫:
抱波司機 寫:
SuperCTW 寫:
看來不錯喎, 用黎打虫應該會更有用, 光線看起來會更自然.
THANKS.
:a

去馬 嗎 ? :b

can i join ? :-n08

JOIN咩呀join~~~~ 去買料 only~~~ kaka

記住 : Idea 要無聊 ! Outcome 要有料 !
Its better to regret sth that u done than sth u havent !

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-02-19 09:16 
離線
頭像

紅勘 " 雨袖 " 星期日唔開咖,小心白走 ~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-02-19 09:50 
離線
頭像

食獸 寫:
紅勘 " 雨袖 " 星期日唔開咖,小心白走 ~

THXX!~ :e

記住 : Idea 要無聊 ! Outcome 要有料 !
Its better to regret sth that u done than sth u havent !

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-02-20 22:41 
離線
頭像

彿發奇想,
厚生物棉 !!!
會唔會比之前更柔和呢 ?
只用了一枝燈,
請各位比 d 意見 ~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-02-21 10:25 
離線
頭像

食獸兄,sorry sorry,返

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-02-21 11:06 
離線
頭像

ivanmark, 要打啦,無睇晒題目,
兩個牌子o既機都裝到咖,
因為燈連接收器係裝o係機身底部o既上腳架位,
支燈連接收器亦可唔裝上機身,當飛燈都得,
所以基本上係小型相機都用得,
只要相機有外閃槽就可以用~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-02-21 16:51 
離線
頭像

哈哈哈,真係抵打! :d
呀食獸兄,多謝你精美的製作過程! :-n05 但小弟要放假才有時間整啊!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-02-22 00:07 
離線
管理員
頭像

去左馬啦, 買左 4 channel 個隻, 不過未買閃仔.
用佢黎 trigger 支 800, 好似有問題, 聽日都要拎晒落去試. :f

想過個擴散, 用薄既 珍珠綿, 得唔得呢.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-02-22 07:00 
離線
頭像

想請教 supper 大大,4 channel 有乜好處呢 ?
係唔係可以 a 閃 b 唔閃 ?

未有時間試溥綿,將個波交比你好嗎 ? :d

不過我覺得燈光好自然,下面 d 相都係用左一支燈加厚棉,
裝o係 filter hood o既頂,再評評,under 嗎 ?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-02-23 17:24 
離線
頭像

diy marco flash 改 II :-n06 :b :-n06

利用兩個 HOOD ,
唔 " click " 實時o既罅隙 ~
基本上係 angle free ~ :-n06 :-n05 :-n06

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-03-02 12:28 
離線
頭像

整得好靚仔 :m !!
魚相無under 不過偏左少少藍色 :a

我問下咁整法成本要幾多$$呀? :d

CliCk Me! cLiCk mE! CLicK ME!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-03-02 13:19 
離線
頭像

thx lamlam 兄 :-n06

之前咪答左囉,唔聽書 :-n16

而加整個詳細 d o既 price list :-

發射接收組 - $160 x 2組 = $320 ( 依加好似可以獨立買發射, 接收,不過要賣 4 channel 果隻 $195 一組 + $85 淨接收 = $280)

小閃 - $50 x 2

filter hood - $20 一個 ( 一個定兩個 up to u )

L 架 - $50 至 $70 ( 睇長度 )

鑽咀 - $5

螺絲刀 - $12

版頭 - $18

螺絲 - $10 x 2 ( 用哩接合接收 & hood )

-----------------------------------------------------

另外剛整左件小工具 for 影魚缸 :-n06

最後由 食獸 於 2006-03-02 18:16 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-03-02 15:27 
離線
頭像

食獸 寫:
thx lamlam 兄 :-n06

之前咪答左囉,唔聽書 :-n16

而加整個詳細 d o既 price list :-

發射接收組 - $160 x 2組 = $320 ( 依加好似可以獨立買發射, 接收,不過要賣 4 channel 果隻 $195 一組 + $85 淨接收 = $280)

小閃 - $50 x 2

filter hood - $20 一個 ( 一個定兩個 up to u )

L 架 - $50 至 $70 ( 睇長度 )

轉咀 - $5

螺絲刀 - $12

版頭 - $18

螺絲 - $10 x 2 ( 用哩接合接收 & hood )

-----------------------------------------------------

另外剛整左件小工具 for 影魚缸 :-n06

係喎前面寫左~~~!!抵打 :-n16
THX!! :d

CliCk Me! cLiCk mE! CLicK ME!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-03-02 17:16 
離線
頭像

食獸 寫:
diy marco flash 改 II :-n06 :b :-n06

利用兩個 HOOD ,
唔 " click " 實時o既罅隙 ~
基本上係 angle free ~ :-n06 :-n05 :-n06

我都買了兩個 HOOD , 加了flash後,但好難將兩個 HOOD lock 死, :j

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 38 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :