水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-29 17:58

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 80 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-07-25 23:01 
離線
頭像

吾好見怪,我始終覺得真係危左小小(感覺上), 顧己及人.....,
仲有, 要爬梯先剪到草,好似打仗咁辛苦,比我就吾剪,等d草"bill"到三尺高 :-n06
--------------solution--------------------------------
比我會買過個新缸,小一尺高, 16比9 須眼d.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-07-26 13:34 
離線
頭像

小弟覺得用咁厚0既鋁角鐡承重係冇問題, 如果想再安全啲, 不如係
長邊中間加多兩隻腳, 等整體承重更加均勻啲!
不過個櫃同個缸都咁高! 打理上真係好麻煩, 不如改養金魚、咸魚、
龍魚.....唔洗成日搞呢搞路0既觀賞魚啦!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-08-31 15:08 
離線
頭像

Yes!! It is very dangerous !!! I have a daugther and I also certain of the safety issue....

Please check again and again to minimize the danger... thank you !! :-n07 :-n07

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-08-31 15:40 
離線
頭像

Sorry, just want to ask whether the 1/2" glass can stand for water pressure in 36" height? Do you observe any deformation of the vertical glass or the silicon glue :j

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-08-31 22:48 
離線
頭像

我之前個缸長度及深度都同現在差不多,但個高度就差一半,D字頭個雙德國貨,都幾貴下。但加埋泥,伸只手用夾仔種草好容易着短袖衫都唔怕整濕。但最憎就係哋草生得好快,到最佳狀態時已經露出水面又或者打橫生,成缸密曬,結果全套缸、柜、濾水、泥、魚再加埋送貨比咗個同事,以後咪多個朋友同你一齊行魚街囉。 :c 唔講啦........谷鬼氣咪整高佢囉,有咁高整咁高,玻璃鋪都話冇問題,我本來想再高哋算啦....但無後悔一個字"正"! :-n01 哋草生得好自在,哋魚游得好自在,我感覺好自在,有些草都末見過生到咁大棵,有排都唔使理等佢生到成個森林咁咪剪哋草送比人囉。 :-n05 足一年有多所有嘢都正常無破裂變形,多謝關心。只要有夢想,肯做會成真。

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

最後由 flyfox 於 2005-08-31 23:52 編輯,總共編輯了 5 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-08-31 23:00 
離線

可唔可以比個全影睇下呀???
:a

回頂端
 個人資料  

文章主題 : [其它]
未閱讀文章發表於 : 2005-08-31 23:48 
離線
頭像

OK :a

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-01 00:05 
離線
頭像

IMG_5561_調整大小.JPG,,,是什 :-n06 麽呢

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-01 00:30 
離線
頭像

現在好正呀!!
另~我想話您個草缸d草同魚同我個缸好鬼似的,我合係400L!! :b

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-01 01:06 
離線

唔該..師兄~~~
魚缸比例上....個人覺得怪怪地~~~~~

你個女同你好似樣喎..... :b ~~~~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-01 01:17 
離線
頭像

好似偏簿,18" 寬?

個 feel 真係同 Amen 個缸好似,中大型草配中型鱼。

影正面相 suggest 熄晒其他燈,under expo, -1.5ev,影完只 crop 個缸出來。

我的 60 吋 Community Tank 紀錄
viewtopic.php?f=5&t=66429

JazZ Cafe - 水族主題的蒲點
viewtopic.php?f=9&t=56663

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-01 22:31 
離線
頭像

ALVINKK 寫:
IMG_5561_調整大小.JPG,,,是什 :-n06 麽呢

靜靜雞話你知係"鮑魚"淡水鮑魚,養咗成年先咁大,養咗2隻,老婆成日話幾時先食得。 :c

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-01 22:48 
離線
頭像

amencheng1113 寫:
現在好正呀!!
另~我想話您個草缸d草同魚同我個缸好鬼似的,我合係400L!! :b

個缸尺寸長X深X高
48"X24"X36"入滿水扣埋泥約有450L
好想見到你個缸呀 :a 貼張相比我睇呀 :e 唔該哂

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-02 01:03 
離線
頭像

flyfox 寫:
現在好正呀!!

個缸尺寸長X深X高
有!! :b :b

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-02 01:20 
離線
頭像

flyfox 寫:
現在好正呀!!

個缸尺寸長X深X高
有!! :b :b

快d養毒箭蛙放係水面d葉到啦.好像想睇.樹蛙都得 :-n06 :-n06 :-n06

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 80 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :