水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-30 09:23

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 22 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2010-03-11 09:51 
離線

sorry, 應該係 "但要放o係魚缸中間位置先有 co2 出"

今朝起身一睇, d co2 冇再出, 但我 shake 下個樽佢又出少少咁, 吾 shake 又停, 係吾係時候加多少少 yeast?

thanks

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-03-11 10:32 
離線

你本身係幾多份量 ? 你拎起條喉,壓力唔同左所以出氣會易左,,氣泵都會 ga

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-03-11 14:56 
離線

噢, 係喎, 壓力問題

我本身只加左 1 teaspoon 既 yeast, 諗住會吾會加多少少會大 d 個壓力

但見人 even 2L 既樽都係 1 teaspoon 既 yeast 咁上下, 所以吾太 sure

今晚會再 confirm air leak 既問題, 可能都有少少 leak 攪到吾夠壓力

吾該哂咁多位呀, 琴晚一有 co2, d 草都嘔哂泡, 勁開心呀 !!!

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-03-11 15:21 
離線

唔使客氣 wor, 你又唔係收我 $
不過我覺得溶晒D野先入樽效果會快D出

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-03-11 16:28 
離線

"不過我覺得溶晒D野先入樽效果會快D出" <-- 真係? 我都睇到其他地方話吾好咁快扭實個樽, 尤得佢開口幾個鐘, 再扭實 d co2 會出得好 d

但我真係太心急喇, 或者今晚再買多個樽試下先

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-03-11 23:42 
離線

改用氣石做細化, 嘩 !! d co2 出到"爸爸"聲, 係真係有聲, 嗞嗞聲咁, 超勁 !! 而家放到去缸底都 ok !!

吾該哂咁多位呀 !

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-03-11 23:55 
離線

要用細化先得嫁氣石d泡太大粒啦

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 22 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :