水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-05-10 15:03

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 9 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : [分享] 溶氧器
未閱讀文章發表於 : 2009-04-28 20:50 
離線
頭像

多謝borr ching之前經蝦頭ching,送gei.不知名膠管(係我唔知點用者.. :ugeek: ).

我諗左好耐都唔知點用.
最後就....將呢幾樣野是但連埋.-->氣喉+L膠+氣石.
唔知有咩可以改善呢?請大家比d意見!! :grin:
thankyou thankyou~~

附加檔案:

效果係點.?
個人認為很好丫? .~ :grin:
附加檔案:

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

B: LED 20W x 3 + 3W x 7(6500K)
魚蝦相 --->> http://ivers998.uwants.com魚蝦相 --->> http://ivers998.uwants.com

最後由 ivers998 於 2009-04-30 00:48 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: [分享] 溶氣器
未閱讀文章發表於 : 2009-04-29 12:20 
離線

ivers998 寫:
多謝borr ching之前經蝦頭ching,送gei.不知名膠管(係我唔知點用者.. :ugeek: ).

我諗左好耐都唔知點用.

附加檔案:

效果係點.?
附加檔案:

哈哈...咁都俾你諗到...勁 :grin:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-04-29 23:06 
離線

蝦頭兄:你都好叻喎!幾有想像力,我係呀borr,想請問你,我D蘋果螺個殼變白,
是否缺乏鈣...........謝謝!

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-04-30 00:49 
離線
頭像

蝦頭^0^ 寫:
ivers998 寫:

我諗左好耐都唔知點用.

附加檔案:

效果係點.?
附加檔案:

哈哈...咁都俾你諗到...勁 :grin:

我只係亂整 的,但效果 :) hehee~1.減水花 2.減水聲 3.加溶氧效能

ball 寫:
蝦頭兄:你都好叻喎!幾有想像力,我係呀borr,想請問你,我D蘋果螺個殼變白,

哈,亞borr~你好.~
可以話我知 呢個本來係點用的嗎?

B: LED 20W x 3 + 3W x 7(6500K)
魚蝦相 --->> http://ivers998.uwants.com魚蝦相 --->> http://ivers998.uwants.com

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-04-30 11:40 
離線

ball 寫:

BORR 兄....d 蘋果個殼變白可能係水中鈣質唔夠....或者係同水質有關....我d都係咁嫁..不過過一排又紅番..所以我都少理.......加上佢地爆得好快...我個缸入面本有5隻...宜家有至少30隻...不過大部分都仲係螺bb....仲有好多泡卵代出世... :evil: ...你d又點??

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-04-30 14:04 
離線

蝦頭^0^ 寫:
ball 寫:

BORR 兄....d 蘋果個殼變白可能係水中鈣質唔夠....或者係同水質有關....我d都係咁嫁..不過過一排又紅番..所以我都少理.......加上佢地爆得好快...我個缸入面本有5隻...宜家有至少30隻...不過大部分都仲係螺bb....仲有好多泡卵代出世... :evil: ...你d又點??

蝦頭兄:對不起,我都唔識用,係D師兄送.....
之前你送給我D蘋果,大左好多,不過變白......有些死左...

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-04-30 23:05 
離線

ball 寫:
蝦頭^0^ 寫:
ball 寫:

之前你送給我D蘋果,大左好多,不過變白......有些死左...

BORR 我諗你誤會左....整呢個溶氧嘅係 iver998...我係代你送俾佢...嘻嘻..... :grin:

另外..我d 蘋果螺 so far so good .. 仲係咁散添 :razz:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-04-30 23:50 
離線

蝦頭^0^ 寫:
ball 寫:
蝦頭^0^ 寫:
ball 寫:

BORR 我諗你誤會左....整呢個溶氧嘅係 iver998...我係代你送俾佢...嘻嘻..... :grin:

另外..我d 蘋果螺 so far so good .. 仲係咁散添 :razz:

蝦頭兄:做左烏龍王添! :grin: :grin:

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: [分享] 溶氧器
未閱讀文章發表於 : 2009-09-29 20:06 
離線

how to use it?? ng hai ho understand

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 9 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案