水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-18 08:47

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 18 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
 文章主題 : [分享]
未閱讀文章發表於 : 2003-03-18 12:57 
離線

多謝TAM 兄, 這次關於T5的討論, 令我獲益良多, 在以前的文章中, 很多都是追求了色

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-03-18 14:32 
離線
頭像

HI TAM 兄:

其實,我都係貪平,用緊飛記的T8 865管,覺得效果很好,紅草綠草都OK啦,因為我都考慮到轉T5,問一問你意見,飛記第二代的T5效果如何?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-03-18 14:52 
離線
頭像

我都未試過飛記第二代t5管, 因為好多時都冇現線架, 又要去幾間先買齊.

唔知大家有冇去過東啟德遊樂埸打波 ? 佢果度用晒第二代t5管代替低壓鈉複金屬燈. 我都係因為見佢果度又慳電, 又光o左平均o左先會諗t5管用係魚缸到.

sonnywinter,
如果你覺得好就冇必要轉. 如果轉就要從效能看係咪慳到電 ? 燈管壽命有否增加? 對水草上的效能 ? 燈管價錢 ? 我都想試不過因為小人用,d貨要買好多,佢地唔想存晒d貨冇人買,所以要訂貨都要半pack. 雙管電子牛就要舊幾水,雙管燈架差唔多一舊.比起bmc的第一代貴o左好多.我反而見到有牛無管賣. 

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 18 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :