水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-29 19:42

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 56 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-02-12 16:48 
離線
頭像

co2 連錶頭的電磁閥個位, 有咩方法可以防漏呢?? 我發覺我一直漏緊氣...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-10-14 22:49 
離線

版主
是否單錶一定裝不到電磁閥呢
謝謝 :j :j

Lamp:鹵仔TKG150W
水泠:海利CA-380 1/2 匹水冷
魚:火箭將X2檸檬燈X2 紅蓮燈X30 小精靈X2 飛弧x4 馬x8 紅鼻x2 `娃娃x2

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-10-15 11:33 
離線
管理員
頭像

co2 氣壓制, 有冇錶都唔係問題的, 最緊要係有降壓同穩壓功能, 將氣樽既輸出壓力, 壓到個電磁閥既工作範圍以內就可以.
名牌子dupla 既co2頭, 都有一個型號, 係冇指示錶頭, 但都一樣可以外接電磁閥而條喉唔爆開的.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-10-17 03:45 
離線

thks
:d

Lamp:鹵仔TKG150W
水泠:海利CA-380 1/2 匹水冷
魚:火箭將X2檸檬燈X2 紅蓮燈X30 小精靈X2 飛弧x4 馬x8 紅鼻x2 `娃娃x2

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-10-23 21:25 
離線

TO: SuperCTW

多謝你的講解,很清楚。

想問一下,我買的是單錶頭,但老細話經已減壓。

但單和雙的價錢一樣,但我見自己很少會改內壓。又想細個少少,所以買了單錶頭。

請問是否雙錶頭會好一點呢?

排子和你的一樣。

謝謝。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-01-12 01:51 
離線

我的膠圓戒子蝕了,請問是否在五金鋪就可買到?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-03-23 21:34 
離線
頭像

kim 寫:
我想問一套co2,有埋電磁閥...1000元買到嗎
?
得...我用左1千左右 買左個1.2kg 的!! :b

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-18 21:50 
離線
頭像

昨星期三天, 途經皇后大道東與利東街交界, 有間水族關門閉業大傾消, 以HK$400買了雙錶頭國內製做氣樽一個.
各位大大, 小弟有問題如下
1. 究竟抵定唔抵?
2. 電池閥價錢若干?
3. 圖中 'A' 是什麼? 有何作用?
4. 差氣是否像圖中整個携去?
5. 據尺寸, 容量是多少?

請指教, many thanks.

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-19 20:29 
離線
頭像

果汁先生 寫:
昨星期三天, 途經皇后大道東與利東街交界, 有間水族關門閉業大傾消, 以HK$400買了雙錶頭國內製做氣樽一個.
1. 究竟抵定唔抵?
2. 電池閥價錢若干?

無人采我. :l

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-19 21:10 
離線
頭像

果汁先生 寫:
果汁先生 寫:
1. 究竟抵定唔抵?
2. 電池閥價錢若干?

無人采我. :l
你o係度曬命緊係唔睬你啦 :c

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-19 21:34 
離線
頭像

大猩猩王~ 寫:

下雨天曬鬼曬馬咩! 有料就快d佈.

(有屁就行遠一点放 :c :d :-n06 )

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-19 21:55 
離線
頭像

果汁先生 寫:
1. 究竟抵定唔抵?
2. 電池閥價錢若干?

果汁先生 寫:
大猩猩王~ 寫:

下雨天曬鬼曬馬咩! 有料就快d佈.

(有屁就行遠一点放 :c :d :-n06 )
無料...得臭屁一篤 :-n06

1)我話唔抵~~你信唔信?? :c
2)電閥二百左右
3)硬係覺得佢係微調o黎
4)如果識拆同埋夠膽拆的話...個樽頭係可以唔洗拎~~
5)同我果個樽差不多...around 1L~1.2L啦~~

ps.唔好信我呀 :-n04

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-19 22:05 
離線
頭像

丁橋丁橋!

咁先之啱嘛.

(係要鬧呀, + 壓呀先之有料到.)

Anyway thanks a lot. :-n06

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-28 14:15 
離線

果汁先生 寫:
1. 究竟抵定唔抵?
2. 電池閥價錢若干?

:k 唔係嘛?400蚊?個樽已經差不多500蚊了!!
仲有個JBL 雙錶頭!!貴到pk!!
哇!!
想請問一下仲有冇貨呀?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-04-06 12:38 
離線
頭像

將錶頭和樽連接is it a must用水喉膠布包著樽牙兩, 三圈, then將錶頭套上?
coz now my big switch turn on and air just come out...so frustrated!

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 56 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :