水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-28 18:05

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 67 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-05-14 17:22 
離線
管理員
頭像

已經將舊資料, 全部轉晒去新server硬件, 新 os version, 同新既線路.
新server 硬件就應該強過之前既, 係條線既流量唔知得唔得, 如果唔夠, 就轉返去舊線路吧.

唔轉新討論, 係因為要執大量既野, 比較麻煩, 同埋兼容性好似仲差o的.
而且舊 database 已經優化左, 好似再冇出現 critical error 問題. 希望支持得住.
未來有時間, 可能會再 utf-8 化舊資料先.

如果有咩問題, 請匯報我知, 雖然好忙, 都盡量抽時間整啦. Thanks.

係度都為四川同胞的不幸, 作深切哀悼, 願生還者可以克服困難, 努力生活下去.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-05-14 22:09 
離線
頭像

Thank you so much for all these years' effort providing us a platform of sharing and learning. Sincerely thank you. :-n05 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-05-15 03:39 
離線
頭像

謝謝
super 好久不見

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-05-16 09:10 
離線
管理員
頭像

Hi, Dickey, 真的很久沒見啦, 你個草缸起返未呀. :a

最後都係用 phpBB3 係新 server, 因為舊既 phpbb2 對新 os 黎講, 程式寫法較舊,
性能大打折扣.

依家轉左 phpbb3, mod 會慢慢加返, 應該唔會再轉啦掛..... :-n07

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-05-16 09:25 
離線
頭像

THANK YOU!!
THANK YOU!!
THANK YOU!!

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-05-16 11:07 
離線

you are doing god's work!

但係之前 bookmark 左o既文...*飲泣*

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-05-16 11:13 
離線
管理員
頭像

骨子 寫:
you are doing god's work!

但係之前 bookmark 左o既文...*飲泣*

我的最愛, 應該已經轉好呀, 你去..

會員控制台 (UCP) ucp.php
入面應該有
管理我的最愛 ucp.php?i=main&mode=bookmarks

搵下.
如果冇, 可能只係 mapping 既問題, 舊既資料仲係度, 可以轉得到既, 唔駛驚 :grin:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-05-16 16:39 
離線

YEAH~

super 大佬果然 super!

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-05-16 16:54 
離線
頭像

報告!
個草網小字典嘅html碼出晒
viewtopic.php?f=1&t=24759&start=0

同埋長個D文後段唔見左,我哩D長氣友成日大大段要多D位架! ha! ha! :)

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-05-16 17:26 
離線
管理員
頭像

Table BBCOD 未攪好... :helpless:

長文章, 冇留意添, 比個 post 我睇睇, 可能轉換時太長, 食左... :o

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-05-16 20:32 
離線
頭像

[quote="SuperCTW"]Table BBCOD 未攪好... :helpless:

長文章, 冇留意添, 比個 post 我睇睇, 可能轉換時太長, 食左... :o[/quote]

[B]基本上係啲長篇大論嘅post,有好多例子,以下就係:

viewtopic.php?f=1&t=91981
viewtopic.php?f=1&t=102684

食鬼哂![/B]

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-05-16 20:33 
離線
頭像

感恩~~ super兄!!

令上網再次有番樂趣!! 好正!!

其他區的快速回覆好好用~ ^^

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-05-16 21:33 
離線
頭像

又唔係篇篇唔見wow,有D好長都係度!
下面果篇就無左下半啦! :p
viewtopic.php?p=591669#p591669

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-05-16 22:06 
離線

呵呵~
現在回post看post也很順暢~
謝啦~:p

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-05-16 23:08 
離線
頭像

唔洗再等到發霉了!!

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 67 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :