水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-28 17:27

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 67 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-05-09 22:00 
離線
頭像

試左D basic feature 都好好,只係有D唔慣個look & Feel. :b

中英繁簡都ok, post/ reply post/ edit after post -- 全部OK.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-05-09 23:13 
離線

SUPER 大大 真的比以前,快了很多,

謝謝大大無私的貢獻 :b

super 大大 好久不見lu !

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-05-10 00:27 
離線
頭像

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-05-10 00:47 
離線
頭像

super大終於肯搞下佢,感恩~~ :-n06

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-05-10 04:45 
離線
頭像

正!好快! :-n05

不過藍色底真係有D唔慣 :d

謝謝super 大大 :-n08

E-Mail : [email protected]
MSN : [email protected]

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-05-10 09:58 
離線
管理員
頭像

藍色係原來既template, 遲o的會執返佢.

快速回覆都會加返, 因為要修改 database, 相信要轉左新既database 時候先加得.

暫時討論區功能應該都冇問題, 數據都可以完全轉成新既, 係有幾個username 有重覆, 要人手修改.

而 "草圖 - 我的相簿" 同 "相片分享區", 都已經轉到新server.
係 "相簿藝廊 " 整合上未成功, 不過到時應該2 個資料庫都可以並存, 可以慢慢修正.

不過比我係轉換過程中, 好似發現左之前server 死既原因, 見到有個 database 比垃圾堆塞, 由原來應該只係幾mb 既, 變成成GB, 可能就係因為咁, 成日整死個 mysql.

依家已經整返細個database, 唔知仲有冇死呢 :j

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-05-10 10:28 
離線
頭像

尋日開始計到依家,不知幾暢順 :-n04

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-05-10 12:39 
離線
頭像

Very Good since the db size trimmed. The search function was especially noticeable. Previously the search function would be very slow if the search criteria has a few AND...OR...

now it was almost same as simple keyword search.

Excellent :-n20

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-05-11 01:20 
離線
頭像

sometimes before, the search function carried out an error messege...><

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-05-11 05:21 
離線
頭像

我都係鐘意家陣個版面多D :c 果個藍版面....睇左幾秒就想關左佢既感覺 :l

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-05-11 13:18 
離線
管理員
頭像

冇錯.. 我鐘意綠色既 subsilver theme,

依家十五十六... 舊既又冇死... 新既圖片相簿已經可以轉晒.

仲轉唔轉好.. :d

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-05-11 16:59 
離線
頭像

如果可以fix到個sql既問題我覺得可以唔轉都得
新既又唔一定好~~多功能又會覺得好煩 :-n06

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-05-12 00:55 
離線
頭像

但新功能好似可以一次過將同一個PM send比幾個人.... :-n08

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-05-12 02:07 
離線
頭像

F91 寫:

舊問題找到解決辦法,我個人較傾向唔轉住,新功能好多時有問題 試多陣好D。:b

當然super大大有時間陪我地試新野,我地實支持既 :d

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-05-13 20:32 
離線
頭像

F91 寫:

I support F91's opinion.

Sorry that I am in Xian right now, so can't participate in the testing of the new site, but I did take a quite look.

By the way, Xian is only slightly affected by the earthquake, several old building collapsed and small number of casualty were reported, this is really a tragedy thing to happen in our motherland before Olympus, please extend your help to the needed people if you can at this extreme moment, they probably won't know you have helped, but it really matters, no matter it is $10 or a sincere pray for the.
:-n05 :-n05

我的 60 吋 Community Tank 紀錄
viewtopic.php?f=5&t=66429

JazZ Cafe - 水族主題的蒲點
viewtopic.php?f=9&t=56663

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 67 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :