水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-29 23:51

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 14 篇文章 ] 
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2006-10-26 16:27 
離線

之前在孔雀世界買咗對好靚(不過好肉痛)嘅黄尾禮服,睇住兩條魚日日好鬼恩愛,真係好開心,點知唔洗一星期,條乸重大埋肚,重開心。

睇住條乸個肚愈來愈大,心情真係好似做咗人外公一樣咁緊張,等咗成個月,BB魚今日終於出世啦,過程唔係好耐,兩個鐘已經生咗12條(但係應該重有D喺個肚度未生出嚟)。D魚BB出世巳經遊來遊去,好精靈,好生猛。所以忍唔住要拍低比大家同我一齊分享,有興趣可以 click 以下條 link:

http://www.flurl.com/item/Newborn_Guppies_u_197398

如果大家都喜歡嘅話,留言話比我知啦。

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-10-26 18:47 
離線

條公都幾靚.......買左幾多錢呀.......睇住佢生bb真係好得意.......你都玩孔雀之人...得閒大家交流下.......

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-10-27 00:58 
離線

呢對買左成三佰幾架, 好肉痛, 但而家BB出咗世, 貴D都值得啦.

其實我都係新手, 養魚不過四個月, 只不過身邊有班養開魚的好朋友, 不斷教我同幫我, 至可以養到D啦魚咁好咋.

今次你咁欣賞, show 多幾張相同你一齊分享啦. 有興趣可以 click 以下條 link:

http://www2.aqugrass.com/phpBB2/viewtop ... 940#460940

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-10-27 01:02 
離線
頭像

要開始餵食豐年蝦幼體la wor :-n06

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-10-27 01:12 
離線

Thx, 餵緊食豐年蝦幼體 la.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-10-27 01:15 
離線
頭像

正,我有條黃禮一胎生左六十幾條
有廿條係白子

:a

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-10-27 01:27 
離線

六十幾條咁多?但係佢今日生咗12條就停左冇生, 雖然應該重有D喺個肚度未生出嚟, 不過都應該冇六十幾條咁多......

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-10-27 02:09 
離線

真係好得意...對魚又好正!!!但happy fish 兄對魚放在草缸怕不怕燒尾,,,,,

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-10-27 15:59 
離線
頭像

第一次生會少d, 你的禮服挺美, 下次可以出post同魚友買, 會平d

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-12-29 10:41 
離線

我第二次生左好多 不過有部份死左

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re:
未閱讀文章發表於 : 2009-12-31 18:57 
離線

Happy Fish 寫:
呢對買左成三佰幾架, 好肉痛, 但而家BB出咗世, 貴D都值得啦.

其實我都係新手, 養魚不過四個月, 只不過身邊有班養開魚的好朋友, 不斷教我同幫我, 至可以養到D啦魚咁好咋.

今次你咁欣賞, show 多幾張相同你一齊分享啦. 有興趣可以 click 以下條 link:

http://www2.aqugrass.com/phpBB2/viewtop ... 940#460940

三佰幾?!有d好似的$28有3條...

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: Re:
未閱讀文章發表於 : 2009-12-31 19:01 
離線

davidc 寫:
Happy Fish 寫:

三佰幾?!有d好似的$28有3條...

唔g係唔係果D

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-03-17 12:59 
離線

好得意呀;) :grin:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-09-08 17:07 
離線

:cry: 我有一條生左BB 但我唔知今朝先知...E加最後兩條魚B 都唔見埋了.... :cry:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 14 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案