水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-29 07:00

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 2 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : 孔雀難產......
未閱讀文章發表於 : 2015-09-27 12:02 
離線

我條孔雀琴日開始想生,甘我就搬佢去第二個缸度,甘佢唔生,我就搬翻佢落大缸,跟住出去食飯。
翻黎后發現有黑色屎 :o ,又搬翻佢落細缸。
今朝發現有魚仔,不過,系死既。 :cry: 有六條度都系死既。
結果我發現佢難産。
甘我就用個尖嘴鉗夾d卡係屁股既bb出黎,都系死既 :cry: 我識得點樣養同醫孔雀,但系接生完全系新手.......

想問下大家:

孔雀魚難產應該點做?(試過換水,刺激都唔得)

大缸有1條公3條母,有一條有b,唔打算隔離,唔想好似呢條甘,點佈置個缸?

萬一母魚死左,但未生完應該點做?

感謝大家。

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 孔雀難產......
未閱讀文章發表於 : 2015-09-27 12:42 
離線

最新update

我起碼夾左4條出黎都系死既總共有10條系死左。母魚冇乜力啦!點算呀

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 2 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案