水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-29 01:16

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 364 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 2122232425  下一頁
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2009-08-16 01:22 
離線

Daniel師兄想請教霧島是否只是《有機會》出花芽株?
因小弟的霧島已出天線,如沒花芽株生出那小弟就會轉用
腰水種植如天線開花後怎收種子,麻煩Daniel師兄教教小
弟,唔該 :redface:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-08-16 14:50 
離線
頭像

係。

圖檔
圖檔

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-08-16 17:15 
離線

唔該Daniel兄,那開花後怎收種子呢?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-08-17 01:44 
離線
頭像

kenneth1079 寫:

理論上等啲花開完再等棵穀精自然枯萎枯乾,再將花壓爛,小心仔細咁從中挑出重細過芝麻嘅種子出嚟待用。

圖檔
圖檔

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-08-17 02:54 
離線

Daniel^~^ 寫:
kenneth1079 寫:

理論上等啲花開完再等棵穀精自然枯萎枯乾,再將花壓爛,小心仔細咁從中挑出重細過芝麻嘅種子出嚟待用。

唔該曬 :redface:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-09-21 17:57 
離線

:omg:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-11-10 10:51 
離線

Daniel^~^ :grin: 請問一下eca 係咩嚟ge? thankx!~同埋想問下如果d谷精有黃葉係未一定要剪左佢.

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-11-17 23:36 
離線

可以點做 ??有藻 ??

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-11-26 18:17 
離線

澳1點知佢有仔株,我養左5個月到了.....同埋點解同佢分株.....教一教我

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-12-04 07:33 
離線

想問下c hing..你d日本籍谷精邊到買ga...??

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-05-02 15:41 
離線
頭像

請問穀精出咗天線,1.是否要用腰水種植?那腰水種植的意思,是水要在天線一半或天線頭的地方不可在水中嗎??紅圈的是否種子?

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

Arcitca mini
DAZS T5 14w x 3
光照 07:00~13:00

日本星珍珠,迷婑,鋸齒太郎,越南紅宫庭 扒地紅,印度小圎葉, 矮柳,烏蘇里 ,綠雨傘,玻利維亞穀精, 南美小圓葉 太陽草

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-05-08 02:34 
離線
頭像

wai426 寫:
請問穀精出咗天線,1.是否要用腰水種植?那腰水種植的意思,是水要在天線一半或天線頭的地方不可在水中嗎??紅圈的是否種子?

請睇返之前嘅文章:
http://www.aqugrass.com/phpBB3/viewtopic.php?p=628056#p628056

圖檔
圖檔

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-01-24 16:14 
離線

請問啦? 白玉殼精出天線的話,.係未拔左佢d天線出嚟..等分株啦?.

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-02-04 21:35 
離線
頭像

tkm21049250 寫:
請問啦? 白玉殼精出天線的話,.係未拔左佢d天線出嚟..等分株啦?.

唔需要,佢遲啲會有仔株爆出。

圖檔
圖檔

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-04-25 22:24 
離線

請問可唔可以PM下邊到買到種子or新芽??

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 364 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 2122232425  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :