水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-05-22 11:16

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 364 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 45678910 ... 25  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-18 19:38 
離線
頭像

mons 寫:
係澳門買要幾錢一棵呢 :-n06 ?

8xx一棵..同價

Daniel^~^ 寫:
bike_109 寫:
今日手癢..果frd度返左玻仔2000同2004
見幾靚仔,忍唔住手,整左兩棵返竹黎

你個Friend終於粛日本訂鰦返鈬啦,恭喜哂!

準備港澳大交流!
棵2000狀態好好,但棵2004就有少少白化!!
己經近距離注射eca!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-19 02:03 
離線

炎夏將近,大大真敢衝^^

冷水機要備妥呀 :c :c :c

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-21 10:53 
離線

邊到可以買啊

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-21 20:31 
離線
頭像

琪妹 寫:
邊到可以買啊

你講邊樣先?

精or水冷?

圖檔
圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-22 01:15 
離線
頭像

22/05/07 updated,棵玻仔04依家已經有三個新芽啦!

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

圖檔
圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-22 02:31 
離線

22/05/07 updated,棵玻仔04依家已經有三個新芽啦!

Daniel兄,請教一下您家的水缸的ph是多少咧???

爆殖狂賀喔 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-22 23:54 
離線
頭像

zio 寫:

謝過zio大! :-n05

我也不知草缸的pH值是多少,我相信是弱酸。

另外再向zio大請教,我可以中間攔腰剪斷主莖分株呢? :j
因為希望母株的下段可以集中養份供給三個孩子快高長大。 :-n01

圖檔
圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-23 20:03 
離線

zio 寫:

謝過zio大! :-n05

我也不知草缸的pH值是多少,我相信是弱酸。

另外再向zio大請教,我可以中間攔腰剪斷主莖分株呢? :j
因為希望母株的下段可以集中養份供給三個孩子快高長大。 :-n01

我沒種過玻利維亞,不清楚呦 :d

不過主莖上有增生多根,如能把握剪斷後,主莖上部帶根

下部主莖上仍有母株之老葉留存

相信成功率應非常的大^^

現在可以開始排隊了嗎? :-n06 :b :-n06

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-29 21:12 
離線
頭像

bike_109兄,update纒兩棵玻仔鮋狀況好嗎?

圖檔
圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-30 15:11 
離線
頭像

Daniel兄..2000非常健康,但2004係入缸第二日就升天!!嚴重白化..見財化水!!
本身果frd度仲有一棵.叫佢留住我先..但由於誤會..己經買左俾人!!
依家唯由等下一水啦~~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-30 19:05 
離線
頭像

bike_109 寫:
Daniel兄..2000非常健康,但2004係入缸第二日就升天!!嚴重白化..見財化水!!
本身果frd度仲有一棵.叫佢留住我先..但由於誤會..己經買左俾人!!
依家唯由等下一水啦~~

真可惜,不如咁啦,努力種好棵2000,留一棵子株畀我,我就用2004子株交換啦!

老實講$8XX真係好貴,直接粛日本訂多棵霧島都得LU!

另外你係咪用紅泥種呢?
日本方面Suggest用黑泥會好鱓!

圖檔
圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-30 22:42 
離線
頭像

港澳大交流.一於咁話啦~
我個黑泥缸狀態唔好..用左黃水黑泥..咩太陽草都種唔生..種死左唔少新種太陽草!!
早排仲未出二代黑泥,所以開左個啡泥缸頂住檔先!琴日終於頂個黑泥缸唔順,拆左佢!重新開過一個缸~
我聽日補返張2000相返黎!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-30 23:30 
離線
頭像

bike_109 寫:
港澳大交流.一於咁話啦~
我個黑泥缸狀態唔好..用左黃水黑泥..咩太陽草都種唔生..種死左唔少新種太陽草!!
早排仲未出二代黑泥,所以開左個啡泥缸頂住檔先!琴日終於頂個黑泥缸唔順,拆左佢!重新開過一個缸~
我聽日補返張2000相返黎!!

澳門鰟邊都有ADA黑泥II買啦咩?

圖檔
圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-31 15:32 
離線
頭像

都有左差唔多成個月..

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-06-02 21:39 
離線
頭像

補相→ 玻利維亞2000型穀精!!

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 364 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 45678910 ... 25  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :