水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-29 17:01

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 7 篇文章 ] 
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2003-03-04 23:22 
離線

Dear all,

I find that there is Earth Worm in my tank under the soil. How can I kill them or should I kill them?

They won't come out, but seems not very good looking to have them in the soil.

Thanks

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-03-05 00:41 
離線
頭像

我睇佢都唔o係你個缸出現好耐,
(如果你有養魚的話), 必定比你d魚裹腹!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-03-05 00:47 
離線
管理員
頭像

唔怕o架, 覺得有佢, 底層仲冇咁易壞呀, 不過落親化學品都會唔見晒.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-03-05 10:49 
離線

嘩!!!! 好恐怖, 實嚇死我啦!!

以為用正牌消毒泥便安心, 想不到會如此..,
各位前輩有何高見可以預防....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-03-05 10:55 
離線
管理員
頭像

冇o架, 多數係由水草帶入, 都唔關泥事. 洗草時沖多陣, 或者浸下 TDC 都得O既.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-03-06 15:11 
離線
頭像

但係蚯蚓係用肺來呼吸bor.......how it can survive in aq tank?
also, is it useful to prevent from 基土敗壞?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-03-07 16:12 
離線

蚯蚓何來有肺呀!! 佢地用皮膚diffuse 所需的氧, 用原始的血液遁環系統
連眼睛都無呀.

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 7 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章