水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-28 21:36

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 5 篇文章 ] 
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2013-05-18 16:15 
離線

本人怕夏天太熱,同埋唔想換水整濕屋企,所以想放出去,唔知work唔work 呢?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2013-05-19 00:39 
離線

放在露台,在日光照到,魚缸好易爆水藻,成功養好草缸個案不多,如不是養草,養下金魚都可以,濾桶,水冷不是直接曬到都應沒問題.

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2013-05-19 17:37 
離線
頭像

我試過水冷放露台,無問題,你小心處理戶外供電和來去軟喉,唔好 kick 襯人就得,最好搵野遮下唔好日曬雨淋啦!

濾桶放露台就有小小保留,濾桶本身無做隔熱,有 D 膠桶甚至會透光,放戶外會生青苔,所以都係放室內好 D!

我的 60 吋 Community Tank 紀錄
viewtopic.php?f=5&t=66429

JazZ Cafe - 水族主題的蒲點
viewtopic.php?f=9&t=56663

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2013-05-20 18:11 
離線

thxthxthx

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2016-03-16 13:46