水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-20 14:37

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 202 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345678 ... 14  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-11-12 23:19 
離線
頭像

哇~ 果個魚缸好大, 水陸景十分出色, amen兄做的陸上背板真是一流.....
還有我最欣賞o既慈鯛缸~ 真係坐下坐下都唔捨得走.....
食物很有水準. 美味. 今日食左煙三文魚縲絲粉...正! :-n05 :-n05 :-n05 :-n05
重有個傻佬陪我吹左兩個鐘頭水.... :c :c :c :c :c

圖檔
http://killieclub.hk

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-11-13 02:00 
離線
頭像

小二哥 寫:
請問...
小二哥是新手...
從來沒寫過一篇合格的論文...
可以參加嗎... :l

咁唔通你的 605 貼文都係「揼波鐘」?你「街環哨」啦!
:d :d

PS: 唔好問我也野係,我唔識講架! :-n04

jacob 寫:
19號....哎呀..要返工呀 :-n16
放工趕來希望唔會太遲啦 :-n30

kclkcl 寫:
我都要返工@@"
希望放左工黎到啦......

咁你放幾點?係邊區呀?我地盡等啦!

sam22 寫:
乜唔係貼過文都算咩?我早你一年登記貼文都比你小咁點算 :c :c :c :-n05 :-n05 :-n06 :b

佢平均每天發表 4.32 篇貼文,勁呀! :m :m

達 寫:
我好想去..飲杯野啵..

Welcome 啦,除了 weekday lunch hour, 其他時段可以慢段傾! :-n05 :-n05

大猩猩王~ 寫:
聽講話任飲任食喎.. :c :-n10

咁都要肯來先得架! :-n06 :-n06

我的 60 吋 Community Tank 紀錄
viewtopic.php?f=5&t=66429

JazZ Cafe - 水族主題的蒲點
viewtopic.php?f=9&t=56663

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-11-14 11:18 
離線
頭像

我到時都可以7點至8點先黎到.........

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-11-14 11:46 
離線
頭像

祝生意興隆, 大展鴻圖 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-11-14 13:06 
離線
頭像

Andy 兄,
祝:大展鴻圖, 生意興隆 :-n05

我會在 19 號晚上八時上黎長沙灣道,鄰返荔枝角地鐵站自首 ...
haha ... 上黎高興下 ^^

遲學你或已經沒法接受 ...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-11-15 01:47 
離線
頭像

大白菜 寫:
哇~ 果個魚缸好大, 水陸景十分出色, amen兄做的陸上背板真是一流.....
還有我最欣賞o既慈鯛缸~ 真係坐下坐下都唔捨得走.....
食物很有水準. 美味. 今日食左煙三文魚縲絲粉...正! :-n05 :-n05 :-n05 :-n05
重有個傻佬陪我吹左兩個鐘頭水.... :c :c :c :c :c

由 4 點等到廚師換衫走人,差D要改 menu 做大白菜沙律卷架啦!:-n04 :-n04

kclkcl 寫:
我到時都可以7點至8點先黎到.........

No problem, 預埋你 :-n05 :-n05

kpmqeh 寫:
祝生意興隆, 大展鴻圖 :-n05

Thanks Kpmqeh :-n06 :-n06

wwwray 寫:
Andy 兄,
祝:大展鴻圖, 生意興隆 :-n05

我會在 19 號晚上八時上黎長沙灣道,鄰返荔枝角地鐵站自首 ...
haha ... 上黎高興下 ^^

Very good lar, 咁耐無見,要趁機蒲頭啦!
:c :c

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-11-15 22:45 
離線
頭像

Andy Kong哥

I havn't met you before but I learn many thing from you here (like how to DIY PL light).

I will come one day to your cafe to see you.

恭喜!恭喜!
:-n05 :-n05 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-11-16 01:59 
離線
頭像

wilsonleung 寫:
Andy Kong哥

I havn't met you before but I learn many thing from you here (like how to DIY PL light).

I will come one day to your cafe to see you.

恭喜!恭喜!
:-n05 :-n05 :-n05

sure, I am still using the PL set underneath the handle of the aquarium.

Sure looking forward to meet you on Sat. :-n05 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-11-16 02:18 
離線
頭像

Andy 兄~~~恭喜!恭喜!
依排工作忙得很.....遲少少有機會一定上泥吹下水食下野~!:d
我已經約定左幾個東區友一齊泥 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-11-16 03:21 
離線
頭像

老細~請問你間野禁唔禁煙架?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2005-11-17 16:16 
離線
頭像

Andy Kong 寫:
自從和大舅 Reno 一起攪個以水族為主題 cafe 的消息曝光後,大家都十分熱心,幫手的捲起衫袖,幫口的傳十傳百,實在令我們感激流涕,受寵若驚,.... 下刪五百字 :-n08 :-n08

Andy Kong,小弟向來屬於消息唔夠靈通人士之輩,故Andy兄這次招聚水族好友之盛會,小弟都是近日從魚友口中獲悉,據小弟淺見所知,這以水族為主題的食肆,可算是香港首創啊!所謂機會難逢小弟豈能錯失良機呢?
在此,祝JazZ Aqua Club 成功,鯉躍龍門、揚名海外! :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 : [分享] 禁煙架
未閱讀文章發表於 : 2005-11-17 18:43 
離線
頭像

matchung 寫:

禁煙架.

佢地d咖啡好飲外,d咖哩飯都好食.就係可惜唔食得煙,不過無法啦,好多食店都開始唔比食煙. 聽講話二手煙對水草唔健康, :c ,我都介lo.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-11-17 19:26 
離線
頭像

好靚!!好靚呀!! :l :l :l 我要去.....

泥 :幼亞馬遜泥-大黑(9L)
燈 :Aqua Japan AJ4--600 PHILIPS 飛利浦 T5HO 865*4(14:00~22:00)
暖管 :Azoo150W
草 :禾葉挖耳草,瑞氏蓮子草“迷你”,迷你水榕,辣椒榕

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: [分享] 禁煙架
未閱讀文章發表於 : 2005-11-17 22:49 
離線
頭像

QQ_EW 寫:
matchung 寫:

禁煙架.

佢地d咖啡好飲外,d咖哩飯都好食.就係可惜唔食得煙,不過無法啦,好多食店都開始唔比食煙. 聽講話二手煙對水草唔健康, :c ,我都介lo.
說得對...馬來咖喱飯勁好吃...小二哥吃了兩次...現在想起來...又在流口水... :-n06
這是禁煙之地...不準食煙...想食煙怎麼辦...吃辣椒好了...保證不會再想食煙了........ :c :c ......

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: [分享] 禁煙架
未閱讀文章發表於 : 2005-11-18 10:11 
離線
頭像

QQ_EW 寫:
matchung 寫:

禁煙架.

唔食煙好呀 :-n05
高級餐廳嘛 :-n05
食煙好易影響到人 :e

同埋我想問被唔被影相呀^^?哈哈~~~ :c

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 202 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345678 ... 14  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :