水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-05-06 19:40

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 38 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2010-09-25 11:33 
離線
頭像

前兩日探訪過,地方比FS舖闊大,裝修格局都高級好多!門口有個我諗有5至6呎長嘅草缸。係維園對面叫信德街直入到尾!

SEAWOF 寫:
can anyone tell me where at CWB?

燈照: 12:00pm-04:00pm 08:00pm-12:30am
濾桶: Eheim 2217
水冷:
水溫: 25度
CO2: 1.2kg(1-2泡/秒)
底床: 3 x 9L ADA NEW 泥
水草 : 日本珍珠草 美國鳳尾苔 綠蝴蝶 小紅梅 迷矮 紅宮庭 小紅圓葉 古巴葉底紅 紅太陽 趴地三角 印度小圓葉

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-09-25 13:30 
離線

opening or not? anyone C Hing can tell?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-09-26 14:08 
離線

Thanks...let me have a look :grin:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-09-28 20:31 
離線

咁就慘~冇乜幾何去港島

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-09-29 11:13 
離線

ronaldsh 寫:
搬鋪 ar .....佢話舊鋪加好多租,約滿就吾做嫁啦

而家魚街啲水族鋪越來越少, 大黑店又搬, 又開多左好多寵物店...

好快就變成寵物街 ~ :embs:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-09-29 11:19 
離線
頭像

更排大執位,水草店要搬,大黑店又搬,生龍都搬!

燈照: 12:00pm-04:00pm 08:00pm-12:30am
濾桶: Eheim 2217
水冷:
水溫: 25度
CO2: 1.2kg(1-2泡/秒)
底床: 3 x 9L ADA NEW 泥
水草 : 日本珍珠草 美國鳳尾苔 綠蝴蝶 小紅梅 迷矮 紅宮庭 小紅圓葉 古巴葉底紅 紅太陽 趴地三角 印度小圓葉

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-11-02 09:35 
離線
頭像

正,
小弟係港島返工,第時放工買野方便好多

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-11-02 16:56 
離線

MK的一間會開到11月尾.... CWB新店已開
位置: http://maps.google.com.hk/?ie=UTF8&ll=2 ... 79,,0,9.64

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-11-15 20:38 
離線

E+又唔搬了 你地唔知咩

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-11-17 09:46 
離線

對港島人來說是個好消息!

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-02-01 00:55 
離線
頭像

禮拜日問過鄭老闆, 話業主唔再加租, 因此MK店繼續營運, 與CWB店雙翼齊飛 :grin:

草缸: 24"x10"x14"
蝦缸: 16''x10"x12"
底泥: ADA
石材: 火山石
燈管: T5HO (6500K) 24Wx2
開燈: 9 Hrs
過濾: Atman CF-1000 x2
水冷: 海利 HC-150A 24度C
CO2: UP 1L + A151雙錶(2泡/秒)
pH: 6.5~6.8(pH Controller)
草蝦缸水冷串聯共用
氣泡式除油器

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-06-02 11:29 
離線

上網Google睇過,信德街柏麗酒店側唔覺有小街喎!真係搵唔倒喎!請問係边呀,唔該!

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-06-02 15:30 
離線

不是柏麗...是珀麗(Rosedale Hotel)
近中央圖書館
樓上有ching post左google map la

Light: T5HO 39W x 4

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-06-02 15:45 
離線

睇咗樓上ching post左google map la,個MAP都冇SHOW間舖出來喎!可能個MAP未UPDATE呢!,你哋睇倒?边個舖先係呀,隔離係乜嘢舖呢!唔該! :cry:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-06-02 23:28 
離線

搵倒啦,啱啱今日放工去了CWB店,地方比FS舖闊大,裝修格局真係高級咗好多,但果度冇乜人行,我入咗去半粒鐘都係得我一個咋!希望佢哋做得住啦! :love: :ugeek:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 38 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :