水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-29 04:24

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 3 篇文章 ] 
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2012-07-05 22:23 
離線

以下係我自己最近既親身經歷...係淘寶買既2217套裝連濾材到左...急不及待開箱...好骨子既正品包裝彩盒...桶子喉管等都係正品...再打開桶子...發現成個桶邊都係沙...拎包濾材出黎就知道...瀨野!!...包裝袋好似係真既...但原身透明既袋子變左乳白色半透明...袋子裡好多粉...開袋洗濾材...好多粉...洗左好耐...洗走左D粉...石英球表面仲有好多粗沙...一手抄落去...成手都係...我拎左粒去魚街比較...去埋代理比較...外觀色水有九成幾似...但球身普遍都係冇咁圓...可能因為成形太鬆散...圓都甩到唔圓...返到屋企我已經唔敢用佢...灑乾後收埋

總結...假野既最大特徵係...好多沙...好粉...色水十分近似...

之後我上淘寶...同果個一粒皇冠既賣定理論...講左一大輪...威迫利誘下...佢終於肯換貨...我選舉左補水換多一套2217...但今次唔要跟那包3L既石英球...賣家話只可以減100人仔...沒錯...唔要3L既石英球只可以減100人仔...我心諗...果包假野既成本一定好平...扣左包野果100人仔...套桶價都尚算實惠...成交...自己上深圳地鐵站交收換貨...完

關於假石英球事件 - 來源 - EHEIM 內地官網 http://eheim.cn/infoshow.asp?id=78

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-07-06 10:47 
離線

Many thanks, C-hing !

BTW, what is the price of 2217 bought at 淘寶 ?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-07-07 22:31 
離線

685人仔 with 濾材

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 3 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員