水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-29 03:49

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 19 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2011-11-19 00:20 
離線
頭像

:beat1k: :beat1k:
rummy 寫:
今早經歷和這店舖無關但差不多激氣的遭遇,睇中某外國牌子燈架但魚街唔多覺有,品牌網站見到有HK代理,仲要係有另一個大牌子的代理...

小弟打電話有禮貌地,講埋早晨後問知悉貴公司是品牌代理請問有沒有這品牌的燈架現貨。對方沒有講早晨第一句說話只是冷淡地問"你係邊間?",我話只係普通消費者想問一下產品如何可以買到自用,對方說散客應該去店舖問和讓店舖答,我們只做批發.... 我話我沒想過要你直接賣比我,因為唔多見到這品牌所以先搵代理查詢,你只要話有定冇,如有和邊幾間有就得。條友竟然話:"你現在越權啦!" 我冇理佢繼續問可唔可以答有定冇,最後佢大聲話"冇!"就襟電話! 最好笑整個對話他沒有比任何機會我講品牌的型號和尺寸。

我條氣就好唔順,再打電話去諗住搵佢老闆投訴,聽電話的又係佢,問佢點稱呼因為我要投訴和請找負責人聽電話,佢話我就係老闆,仲鬧我幾十歲人仲搞咁多野!

唉,停左水族十幾年近月開始玩返,竟然想買一件應該要4~5千蚊的燈架會咁受氣 :helpless:

好勞氣呀!!!真係頂佢唔順!!!

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-12-26 11:52 
離線
頭像

hillroad 寫:
果間店鋪老闆有一種激漲法:幾年前我有個朋友行到呢間魚鋪,就見到有幾條蘭壽,想買返去養,就問老細幾錢對呀?老細一開口就話一對好貴架,唔你養架!我朋友一聽到之後就頂住條中氣,就即刻問幾錢對呀?個老細就話七千蚊對,我朋有就忍唔住氣就左七千蚊出黎同老細買左對魚啦。佢呢種(激漲發)做生意都幾好用架。 :grin:

呢個相信系你朋友有問題
:somad:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-01-15 17:42 
離線

hillroad 寫:
果間店鋪老闆有一種激漲法:幾年前我有個朋友行到呢間魚鋪,就見到有幾條蘭壽,想買返去養,就問老細幾錢對呀?老細一開口就話一對好貴架,唔你養架!我朋友一聽到之後就頂住條中氣,就即刻問幾錢對呀?個老細就話七千蚊對,我朋有就忍唔住氣就左七千蚊出黎同老細買左對魚啦。佢呢種(激漲發)做生意都幾好用架。 :grin:

你朋友真係呢,,,,,,,,,,,,,,,,,

比我就會同佢講,,,7000我唔好拎去食 :ugeek:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2014-09-06 22:57 
離線
頭像

我依排都有在依間賣過D平魚。好像都感覺得出老闆有依D問題。佢依家仲起左個facebook group。佢只keep D 對佢好既Post。Bad既Post 就 delete 曬。

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 19 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :