水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-05-04 13:55

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 6 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : [閒聊]反缸日記
未閱讀文章發表於 : 2002-03-27 00:56 
離線
頭像

自從我個女係一月出世後至今,足足反左缸兩次。
第一次就係個女頭個半月內,全缸絲藻,真係綠色和平囉!我以前都以為自已分配時間很好既人,原來唔係。曾經有網友同我講:「當你個BB出世後,你就冇咁多時間去打理個缸」,我仲話我自己應該可以應付得來。到最後完全係冇其他多餘時間。到個女穩定左後,應該有d時間打理個缸,重新換曬d草和轉景,不足三星期,又第二次反缸,今次唔係冇時間打理,而係搬屋。係搬屋既時候,運送途中將我d草全部由面去底,再加上o摩囉差係休息既時間,用手幫下我去反缸添,冇法啦又要再買草set缸。
依家都算可以舒服d囉!希望唔會再有第三次啦!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-03-27 10:43 
離線
頭像

原來如此, 唔掛得有排唔見你發言。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-03-27 10:46 
離線
頭像

利害啊!一心三用!(女女、老婆、魚缸)

加油AND 恭喜!恭喜!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-03-27 17:58 
離線
頭像

努力,早日見美好水草花園。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-03-27 19:24 
離線
頭像

小寶我對你既(食力)好有信心 , 唔使好耐你個缸又會變o番初初咁靚既 ! 到時記得 post 俾我睇下 :-n01 :-n08 :-n28

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-03-28 01:49 
離線
頭像

多謝支持,不過都唔會種太多草啦!因個缸唔係大,好難做景,又怕自己又冇時間打理,費事到時反缸,又浪費時間、金錢及最重要就係心機呀!

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 6 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案