水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-26 18:26

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 16 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2009-04-03 14:47 
離線
頭像

之前死左會多蝦,番缸後諗住入番D蝦,上黎情迷睇下,見到下邊網址有幾隻幾靚,於是第一時間PM留電話價錢,並聯絡講價後成交,並約好時間交收。我見佢係網到又無標明Hold蝦,又經常至頂,咁即係點呀,莫非仲想賣給他人。我無諗,一心等明天交收,點知臨交收前接電話,話D蝦死晒,唔好意思。我問佢係咪有人出高價。佢話唔係,咁比令外一些差不多也接受。但佢話全部死晒,我睇下佢日後仲會唔會仲有蝦賣。
viewtopic.php?f=2&t=140970
賣家wallhaha393X

最後由 蝦仔daddy 於 2009-04-03 22:37 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-04-03 18:10 
離線

蝦仔daddy 寫:
之前死左會多蝦,番缸後諗住入番D蝦,上黎情迷睇下,見到下邊網址有幾隻幾靚,於是第一時間PM留電話價錢,並聯絡講價後成交,並約好時間交收。我見佢係網到又無標明Hold蝦,又經常至頂,咁即係點呀,莫非仲想賣給他人。我無諗,一心等明天交收,點知臨交收前接電話,話D蝦死晒,唔好意思。我問佢係咪有人出高價。佢話唔係,咁比令外一些差不多也接受。但佢話全部死晒,我睇下佢日後仲會唔會仲有蝦賣。
viewtopic.php?f=2&t=141036&p=635219#p635219

好閒o者~~~起碼佢都有打電話俾你知, 除消左, 如果唔係你係咁等咪仲死~~~

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-04-03 23:03 
離線
頭像

goldenfish74 寫:
蝦仔daddy 寫:
viewtopic.php?f=2&t=140970

好閒o者~~~起碼佢都有打電話俾你知, 除消左, 如果唔係你係咁等咪仲死~~~

我都知好閒,諗住一心補下倉,同埋想識多幾個蝦友吹下水。
好在今晚同蝦友拿蝦,佢送多兩隻比我,質數都唔錯架,咁先順番條氣咋!

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-04-04 23:58 
離線
頭像

蝦仔daddy兄: 佢同你講,話 D 蝦全部死晒,如果真的話,我都好同情佢,因為全部蝦死晒的話。真係好慘架 :cry: 如果真係為左有另一個買家出高價話而反口唔賣,又真係冇乜信用喎!但如果佢用 這個藉口話,D 蝦死晒,咁日後咪無蝦賣囉。呀....!又可以用另一個名喎!! :ugeek: 算啦,蝦仔daddy兄:當又識多個會放飛機蝦友咪得囉。
得閒話,我啦,我同你吹吹水,無任歡迎。約出飲茶都得架。 :grin:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-04-05 12:22 
離線
頭像

算啦,買賣既野,一日未交易,大家都有權停止,佢有打比你,有交帶,個人覺得都以經算合格。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-04-05 12:31 
離線
頭像

貼出來都好等我地認住佢 8-)

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-04-05 15:13 
離線
頭像

佢都有標價,唔算價高者得
不過唔想交易,用死曬又難令人信服系真

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-04-06 20:09 
離線
頭像

買賣你情我願, 賣家用死o西做借囗, 好難令人相信o既...

買唔到可以再買過呀, 忘記D不快經歷吧

PGO師兄..我都想同你吹吹水, 飲飲茶....預埋我得唔得先 :?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-04-06 20:56 
離線
頭像

算把啦,呢排賣蝦o既多如天上繁星,呢家唔賣咪揀過第批囉,何必動氣

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-04-08 20:35 
離線
頭像

easy4u 寫:
買賣你情我願, 賣家用死o西做借囗, 好難令人相信o既...

買唔到可以再買過呀, 忘記D不快經歷吧

PGO師兄..我都想同你吹吹水, 飲飲茶....預埋我得唔得先 :?

easy4u兄~出飲茶吹水無問題,最緊要你得閒,早排見你出讓好多養蝦器材,我都覺得好可惜,我古你一定花左好多時間同心機養蝦。吹吹水, 飲飲茶....到時一定預埋你。 8-) 我會約埋安哥出添。 :grin:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-05-04 11:32 
離線
頭像

未出黎交收嚴格黎講都唔算放飛機既 =)

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-05-04 15:56 
離線
頭像

leonhart 寫:
未出黎交收嚴格黎講都唔算放飛機既 =)

咁的理據
只系同自已補獲,要不得
pm左,而對方又答應

中途要改就要大方誠實

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-05-05 22:05 
離線
頭像

賣果個重怕比人放飛機呀

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-05-06 03:05 
離線

我試過送魚同水草比水族友既時候急得滯,
唔小心整爆個缸…最後個網友同我一齊去魚街買缸上我屋企搞,
又試過約左水族友換野,訓前唔記得試緊個co2杯,第日死哂d魚…
亦試過比水族友現場壓價、射波、潛水,同完我買又放番出去,
不過點都好,呢d經歷都算係一種緣份 :ugeek:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-07-03 14:52 
離線

唔算放飛機,唔好理乜野理由都好,佢起碼都通知過你取消交易.

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 16 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :