水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-05-19 10:01

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 88 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456  下一頁
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2009-01-29 23:28 
離線
頭像

保重身體徤康最重要,不是每樣事都要自已造
有理想都要注意健康!

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-29 23:46 
離線

tim05032000 寫:
有理想都要注意健康!

因為有背負; 所以連條命都唔係好在乎...

都唔知幾時開始了,我做人的佐右銘是...
"I want to be stronger than anyone else."
水族... 不會是我人生的全部... 絕對不會。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-30 00:01 
離線

nice to see such a passionate guy!!
I would definitely love to pay a visit to ur area
BTW, u just turned down the offer of JUPAS?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-30 00:02 
離線
頭像

柑就更要保注條命,才會有明天唔開心都要健康
生命是不會有2次的 :embs:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-30 00:30 
離線

midte 寫:
nice to see such a passionate guy!!
I would definitely love to pay a visit to ur area
BTW, u just turned down the offer of JUPAS?

When all else is lost, the future remains...

feel free to visit my place... when everything is 100% completed

其實已經捱過了;死唔去,
而家辭o左職休養,儲返d肥膏... 遲d再黎過 :grin:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-30 01:23 
離線

Chapter 10: 「未完成」

唔知靛大師去o左邊呢?
我用o左佢本書「妝苑」最後一個chapter o既 topic

即係話... 「華燈生物繁殖場2009」已經踏入最後一個chapter了...

(其實要拖可以拖到無限長,枝析位多得混在一起。不過算了...日期也記不清)

到底搞完咁多o野,會有咩o野result ?

不停蝕錢? 更多人開魚場? 帶動香港水族界追台趕日?
可以肯定o既係...呢個係我人生的一個大成功

這完全是用自己的一雙手建造出來的...
就好似生o左個親生仔一樣...........

另一個成功...
"the way that u spent your life is wht I want to be. Alwayas support u"

"I am not in HK and I am not from wyk too. Well, u are my idol, I still can't find my way yet."

God knows .

期望著....大團圓結局的那天。

生死之交Colin 贈言: 一切都是宿命

請各位常伴華燈左右; 故事並未完成。謝謝收看!

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-30 06:01 
離線

華燈初上 寫:
midte 寫:

When all else is lost, the future remains...

feel free to visit my place... when everything is 100% completed

其實已經捱過了;死唔去,
而家辭o左職休養,儲返d肥膏... 遲d再黎過 :grin:

wt did u lose actually? seems u hv been fighting against sth...
anyway, u hv made a lot of progress.
where's ur place?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-30 22:44 
離線
頭像

有理想都要注意健康!

記得身體是生命的一切..........

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-02-03 17:41 
離線

睇到我雞皮都起埋~
同樣係十八九歲~點解有天壤之別?
我真係佩服你呢類人~一個目標~不畏風浪~硬著頭皮~朝目標一步一步邁進
你呢份實踐夢想所需既毅力同堅定既!!唔係人人有~(自問做唔到)
永遠永遠支持你~!! 8-)
記得愛惜自己~否則父母有如切膚之痛!!~屋企人幾時都會企你個邊架!!真心既!!
有機會一定要參觀下呢個血汗味甚重既魚場!!
加油~~努力~~~!!!!! :ugreat:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-02-03 22:25 
離線

hi ~ 華登兄,幾個星期無上來,一來看見你呢篇...點都要回應一下;
雖不知你所背負的是什麼,不過不要將自己放在一個悲觀的角度去看事物,
畢竟在香港不是太多人能夠像你勇往直前做自己想做的事,倒不如享受下由自己一手完成的魚場及過程吧 !!!

p.s ,你塊珊瑚莫絲草皮攪成點呀?有無相看呢 ?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-02-04 14:32 
離線

做老鬼o既要多口講句,
都要專注學業!!

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-02-05 04:23 
離線

辛苦返黎得到o既就係.....

被重重魚缸包圍住...都幾感動..
在這裡看書真是一流.....(但要用耳機聽住音樂, 因為氣泵聲好嘈)

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-02-05 10:59 
離線

Dear華燈
睇左你0既開創之路好感動!
工作雖然重要,但請保重身子呀 :grin:
有機會而你又唔厭我阻住你做野0既話,我都想上0黎探班兼shopping!
see u! 8-)

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-02-06 11:59 
離線

記得我嗎,我們曾有一面之緣.
年青人努力吧!你一定會成功的.我支持你!
年青人有這種幹勁,已經成功了一半.

孔雀缸x13+淘汰缸x1
黃禮+全紅+藍草

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-02-06 16:45 
離線
頭像

華燈,好耐冇見,唔知仲記唔記得我

在此隔住部電腦祝福你,一切如意成功.

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 88 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :