水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-29 04:12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 26 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2007-09-04 16:21 
離線
頭像

8月10日...
小第盆骨骨折..

醫生問我要唔要做手術...做就好快D...

但可能會攪到小腸.....有後遺症.... :f

同埋驚唔想個肚仔有一大條疤......

唔做就坐3個星期車輛椅....自然會好
~~~~~~~~~
9月4日
今日行得番 , 但痛到一步一驚心個隻 @@

照左X光...醫生就我d骨好番冇事...叫我走得...

但係why成兩個星期都係咁痛嫁??

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
睇完...譚滿林醫師(可能 ) 好勁.....
http://hk.knowledge.yahoo.com/question/ ... 7080705995

想明天去睇佢.... :f :l

大家有冇d親身經驗可以分享下??

佢幫你醫個陣會唔會好痛呀?針灸痛唔痛呀!?

會唔會有後遺症或者好返之後冇耐又會痛返呢?!

我真係好需要依方面既資訊!!

萬分感謝!!!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-09-05 00:10 
離線
頭像

沒有資訊可幫手,唯有祝你早日康復,同埋推一推個Post先。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-09-05 00:55 
離線

我所知針灸係小小痛姐,大男人一定忍到。
祝你早日康復 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-09-05 02:25 
離線
頭像

minsc99 寫:
沒有資訊可幫手,唯有祝你早日康復,同埋推一推個Post先。

多謝哂 =3= :-n05
等我好番請飲茶
:-n05 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-09-05 02:27 
離線
頭像

m17 寫:
我所知針灸係小小痛姐,大男人一定忍到。
祝你早日康復 :-n05

我都想早日康復呀~~~~

希望你"心想事成"啦~~~
:-n05 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-09-06 03:16 
離線

靈仔 祝你早日康復!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-09-06 09:21 
離線

1, 成年既脊柱側彎應該救唔到, 只可以維持唔比佢差落去,
2, 脊柱側彎同盤骨骨折完全唔同, 好難比較
3, 針灸視乎施針者既功力, 可以完全唔痛, 而部份位置又可以痛到你死, 好似腳底個d..
4, 骨折後有痛都好正常, xray只可以見到骨折好返, 而軟組織有冇傷又照唔出...
5, 祝你早日康復! :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-09-06 12:52 
離線
頭像

秋紅 寫:
靈仔 祝你早日康復!!

=3= 我好番8成了

行樓梯都唔痛~~~ :-n05

中國d醫道...真係唔講得笑 :g

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-09-06 13:00 
離線
頭像

老文 寫:
3, 針灸視乎施針者既功力, 可以完全唔痛, 而部份位置又可以痛到你死, 好似腳底個d..
4, 骨折後有痛都好正常, xray只可以見到骨折好返, 而軟組織有冇傷又照唔出...

老文大大~~ thank you~
針灸真係....正到呢.... 好似觸電咁樣....
~~~~~~~~
醫師話我係椎間盤突出 , 引發坐骨神經痛 @@
x光照唔到... :a
~~~~~~
我見到有個2x歲既女仔比佢救番....
個女仔脊柱側彎成40度........不可思疑 :f :f :f

最後由 靈仔 於 2007-09-06 13:42 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-09-06 13:20 
離線
頭像

多謝各位關心~~ :-n05 :-n05
小弟比醫師一招"閃電屈生魚"之後...
以致體力嚴重透支....想訓覺好既...
訓醒再講下d恐怖野比大家知... :m :m :m
:-n05 :-n05 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-09-06 13:55 
離線
頭像

啊....... :m
好好休息!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-09-06 13:55 
離線
頭像

靈仔 寫:
老文 寫:

老文大大~~ thank you~
針灸真係....正到呢.... 好似觸電咁樣....
~~~~~~~~
醫師話我係椎間盤突出 , 引發坐骨神經痛 @@
x光照唔到... :a
~~~~~~
我見到有個2x歲既女仔比佢救番....
個女仔脊柱側彎成40度........不可思疑 :f :f :f

我之前同你一樣係腰椎間盤突出,我最痛果時係痛到落腳指呀,行路行20分鐘左右就會痛到行唔到,後尾都係大陸唔打唔撞找到一個唔似中醫既中醫搞好左,而家真係小心d保護條腰,可以多D去游水都幾好KA :-n06

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-09-07 02:17 
離線
頭像

熱鬥小馬兄~ 個中醫點樣用神奇既方法醫好你呀?
pm我 , 同我分享下~~ :b

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-09-07 03:29 
離線
頭像

靈仔 寫:
多謝各位關心~~ :-n05 :-n05
小弟比醫師一招"閃電屈生魚"之後...
以致體力嚴重透支....想訓覺好既...
訓醒再講下d恐怖野比大家知... :m :m :m
:-n05 :-n05 :-n05

好快復原喎
仲使唔使針多幾次至斷尾呀?
過程痛唔痛?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-09-07 03:59 
離線
頭像

花子妹 :b
我都估唔到咁快好番 , 醫師兩野就張我攪番掂 @@@""
~~~~~~~~~

針灸過程呢......好恐怖 , 我吉左56針 , 枝枝到肉 :m :m
其中有一招叫"彈針" 痛到好似比野電到全身咁..足足成分鐘呀...我真係喊左出泥 :l :l :l

~~~~~~~~
好想訓了.. :d
明天同你分享 :l :l :l :l
~~~~~~~
送給腰椎間盤突出的病人
:b :b
http://8car8.blogspot.com/2007/08/blog-post_31.html
唔好打我 :-n05 :-n05 :-n05

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 26 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :