水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-29 06:10

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 26 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-09-09 03:47 
離線
頭像

哇~~~56針呀....
聽都都好驚
咪插到好似箭豬咁囉
有無流血架?
過程幾耐?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-09-09 17:55 
離線
頭像

56針......呢個咪睇佢囉.
正常施針唔會多過十針.一般三至五針.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-09-12 16:13 
離線
頭像

花子~唔洗驚 , 當你知道針完會好番既時候 , 就唔驚嫁喇...
不過...當醫師針到30針果時....真係震震地 :-n07 :-n07
到針完 , 醫師一招"彈針" , 爽到喊!!! :l :l
~~~~~~
有流血架 , 醫師話有幾針係放血wo :g
~~~~~~~~
正骨 + 針灸 = 1小時

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-09-12 16:15 
離線
頭像

布里仕榮兄~
因為我和醫師都係唔正常.... :c :c :c :c

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-09-13 18:24 
離線

i would like to ask some questions:
1) you have 盆骨骨折 or 椎間盤突出 ??
2) may i know you age?
3) if you have 椎間盤突出, why don't you to check with a MRI first?

and i think 56 needles are too much
i would like to know more about your experience and we may talk with PM.
thank you (i am sorry to use english and chinese at the same time because i can't type chinese with my computer)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-09-14 03:11 
離線
頭像

tommysllo兄~
1) 我兩樣都有 ~
2) 我24歲~
3) 其實我都唔知自己係"椎間盤突出" , 只係醫師"摸"到 ,
之後按左幾下 , 問下我有冇痛 , 我話有 , 就話我"椎間盤突出"了
MRI ?磁力共震?
我邊有咁多錢~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
好呀~~~ pm我啦~~ :-n05 :-n05 :-n05 :-n05 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-09-14 03:25 
離線
頭像

講多小小...
公立醫院d醫生......真係好x....
我痛到行唔到.....個醫生都話我冇事.... 叫我可以走 =.=
唔通....冇錢比....就冇醫德???
~~~~~~~~~~~~~
香港~香港~香港~ :j :j :j :j :j
香左既港~~~~ :m :m :m
~~~~~~~~~~~~~
我細路仔果時 , D醫生都唔係咁既.........

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re:
未閱讀文章發表於 : 2012-09-25 14:50 
離線

靈仔 寫:
花子妹 :b
我都估唔到咁快好番 , 醫師兩野就張我攪番掂 @@@""
~~~~~~~~~

針灸過程呢......好恐怖 , 我吉左56針 , 枝枝到肉 :m :m
其中有一招叫"彈針" 痛到好似比野電到全身咁..足足成分鐘呀...我真係喊左出泥 :l :l :l

~~~~~~~~
好想訓了.. :d
明天同你分享 :l :l :l :l
~~~~~~~
送給腰椎間盤突出的病人
:b :b
http://8car8.blogspot.com/2007/08/blog-post_31.html
唔好打我 :-n05 :-n05 :-n05

hello , 請問可唔可以pm我分享下你比譚師傅醫既經驗 , many thanks :)

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-12-27 22:35 
離線

可以pm更多譚醫師的資料比我嗎?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2015-05-09 12:30 
離線

靈仔師兄:
最終有無搵到譚醫師睇啊!效果如何?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2015-05-09 12:31 
離線

請問有無人睇過譚醫師?

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 26 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :