水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-29 16:41

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 14 篇文章 ] 
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2006-11-03 12:06 
離線
頭像

近排開始放既屯門藍地豫豐花園大家千祈唔好買呀...
我自己本人住藍地睇住佢起..
而差唔多全部0係藍地住既人都知..
佢一起地盤個陣,就有一個地盤做野既人死左...
之後,藍地入面石塘..又有一個男仔趺左落湖死左...
大家有無留意...佢一起個地盤無幾耐,隔離劉金龍..
妙法寺就起左磚佛像同放骨灰既地方?
就係因為要鎮住個塊地..
(我聽過人講個塊地之前係荔枝園,而荔枝園係特別多污漕野...)
而佛像未起好個陣...地盤都停工...
雖然佢地用木板圍住個地盤,但我地呢d日日係藍地出出入入,行出行入既人都會見到...木板裡面全部用d白布一條布,而白布用紅筆寫左d好似佛符既字..個陣我附近d隔離鄰居都個個講話個度好恐怖...

雖然,價錢係好平...仲送好多野..
但..大家咁精明,聽完我(藍地原居民)講呢d真事之後..
會唔會諗到.."平"既原因?
兩年免地租,管理費啵...
仲有一個最令人懷疑既係...
首100個入伙...
如果住左兩個月唔滿意既..可以原銀退回??

到底..會係咩令你唔滿意??(你唔滿意定唔舒服??)

以上我拍心口講...全部係真事...
唔信可以由石塘浸死小朋友開始search...
雖然係真事..但我會尊重無神論者...
信定唔信..由你決定...只不過..我睇唔過眼地產商咁樣,
忍瞞呢件事...

岩岩擒晚又聽到一個朋友老豆講,
話之前塊地係有一族人住...
但有一日成族人都俾人殺左..
之後有人整左磚石像去拜..
但..因要起豫豐花園..個磚石像就要拆左...SO...

真係我親身知道既...
from crazy_cat

係咪想話俾我地知..就黎上演明日之後?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-11-03 13:44 
離線

咁睇黎你要買番間住o下先証實到啦...!!
:f

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-11-03 14:38 
離線

咁又真係幾恐佈...我驚d人買左2個月之後死左都無機會換返囉

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-11-03 20:48 
離線
頭像

個花園係咩位置呀?係咪褔亨村路油站隔離個個呀?? :m

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-11-04 14:05 
離線
頭像

係呀...華潤油站個個

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-11-05 00:36 
離線

:m :m 鬼屋>?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-11-05 01:47 
離線
頭像

回crazy_cat886:
個個地盤我有份做地基架!!施工期間唔覺有野喎~~ :j :j
你講磚石像係咪類似寺廟咁架!!我係個度開工前已拆左!!仲因為拆左間廟而搞到好大獲停埋工,俾人封地盤,係門口燒衣紙,俾人沉溪錢!! (不愉快經歷) =.=" ~~最後出動埋D差佬先搞點(有上報紙架!!^^)~~ :-n06
你講一開工就死人呢樣我就真係唔知啦!!可能係大樓個邊出事呱!!我只係做地基!!^^
個個地盤前身真係一個果園,我初時入去做野正好係夏天,好多龍眼荔枝黃皮擇!!日日食水果宴
:-n06 :-n06

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-11-05 02:06 
離線
頭像

算啦,起新機場夠死唔少人啦,咁多人使用過咪到而家都冇野 :f 又唔能夠話佢隱瞞嘅,唔通佢要賣廣告話俾人知死過人 :f 只要問心無愧,住邊都唔係問題 :b 反而,屯門咁遠,我就一定唔會搬去,哈哈 :c

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-11-05 02:17 
離線

哎....剛剛買左啦......不過真係好多人買呀, 多到真你好似唔洗錢一樣.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-11-05 02:28 
離線
頭像

:-n05 個個都咁有米買樓

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-11-05 10:09 
離線

BT 寫:
哎....剛剛買左啦......不過真係好多人買呀, 多到真你好似唔洗錢一樣.

唉..祝你好運 GOODLUCK~~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-11-07 09:55 
離線
頭像

oceanbis 寫:
BT 寫:

唉..祝你好運 GOODLUCK~~

我諗依家個佛像都OK卦~~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-11-07 09:56 
離線
頭像

hoo0o0ooh 寫:
回crazy_cat886:
個個地盤我有份做地基架!!施工期間唔覺有野喎~~ :j :j
你講磚石像係咪類似寺廟咁架!!我係個度開工前已拆左!!仲因為拆左間廟而搞到好大獲停埋工,俾人封地盤,係門口燒衣紙,俾人沉溪錢!! (不愉快經歷) =.=" ~~最後出動埋D差佬先搞點(有上報紙架!!^^)~~ :-n06
你講一開工就死人呢樣我就真係唔知啦!!可能係大樓個邊出事呱!!我只係做地基!!^^
個個地盤前身真係一個果園,我初時入去做野正好係夏天,好多龍眼荔枝黃皮擇!!日日食水果宴
:-n06 :-n06

哈~~有你咁講我就唔怕D人話我講大話=.=

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-11-07 22:07 
離線
頭像

事實泥姐!! :-n06 但俾人沉溪錢同上報紙單野唔關個地盤有無鬼怪事!! :-n06 :-n06 係咩事就自己serah下啦!! :-n05 :-n05 :d :d 我不便公開啦~~ :d :d

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 14 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案