水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-29 16:10

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 49 篇文章 ]  前往頁數 1234  下一頁
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2006-10-20 21:23 
離線
頭像

已經傾掂數 ~ GROUP AGAIN !!!!!!!

各位 , 好耐冇攪團購了 ~~~~

匯款手續費用我出..

水草價錢相對比fs .... 有D係平d ~~
HK$1 = NT$4 (應為4.29)
0.29 當車馬費 吧 :c  開頭我諗住大大tittle Non-profit making ...... 為方便起見 ... 1兌4 好了 ... 就當我 "茂利" 吧 ~~ :d

http://tw.user.bid.yahoo.com/tw/show/auctions?userID=f12438078999&catID=&catIDselect=&clf=&u=f12438078999&f=&s1=img&o1=a&at=true

一大舊珊瑚莫絲沉木 NT600 = $150
紅頭趴趴熊 NT20 = $5 枝
迷你黑木蕨 NT400 = $100
迷你牛毛氈 NT 200 = $50 (盒子:15*10公分 )
紫紅圓葉 NT40 = $10枝
鐵皇冠:NT65/盆.NT200/4盆
迷你鐵皇冠:NT100/盆.NT300/4盆
鹿角鐵皇冠:NT125/盆.NT420/4盆
細葉鐵皇冠:NT135/盆.NT450/4盆
黑木蕨:NT250/盆.NT850/4盆

南美正三角莫絲(盒裝) NT500 = HK125(盒子外緣15*10公分)
紫豔柳 NT30/株 .NT100/4株 = HK 25/4枝
爪漥(大三角)莫絲 NT80/盒 買4盒送2盒
小三角莫絲 NT200/盒 NT500/3盒

珠珠苔(Chiloseyphus sp.) (4*4已培育) NT120/片.NT300/3片

日本簀藻 NT30/株 NT100/4株
大鹿角苔(盒裝)--盒裝:NT120/盒

http://tw.user.bid.yahoo.com/tw/show/auctions?userID=f12438078999&catID=&catIDselect=&clf=&u=f12438078999&f=&s1=img&o1=a&at=true

運費大家 share .....
eg. 運費 $200 / 5人 訂購
每人 40 .... 唔理你買多少水草 OR 水草連沉木 ~
你買舊 5kg石頭番黎 ... 本人有權拒絕你的 order..哈哈 !! :c
---- 運費表如附圖 ----

5KG = NT555 = HK$138 only

水草到 香港 ... 如出現任何問題 ... 我會代為反映 ... 並會盡力為各位追究...
惟閣下須承擔一切風險 ... 例如 因轉水的問題及不適應而枯萎

只需入水草金額的 全數 ... 我會PM你 我的 hsbc account #

運費取水草時付款 .

入數後 請 PM我 :(格式如下)
1. 您名
2. 您電話
3. 您買的水草List
4. 您的 bank & account #
5. 您入數金額
6. 入數的 ref. no.

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

記住 : Idea 要無聊 ! Outcome 要有料 !
Its better to regret sth that u done than sth u havent !

最後由 抱波司機 於 2006-10-26 08:46 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-10-21 00:10 
離線

好多草香港yahoo個拍賣都有啦,呢個重好似唔係'即買價',點知最後幾銀?另圖中嘅迷你黑木蕨($100)即係香港yahoo入面嘅青葉木蕨($40),名唔同之嘛 :f 大家比較下價錢先啦 :e
http://hk.user.auctions.yahoo.com/hk/sh ... _pkc&apg=2
:-n04

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-10-21 00:33 
離線
頭像

:c
價錢 ... 同質素 ...
永遠自己衡量.....

我會買:
南美正三角莫絲(盒裝) NT500 = HK125(盒子外緣15*10公分)
紫豔柳 NT30/株 .NT100/4株 = HK 25/4枝
小三角莫絲 NT200/盒 NT500/3盒
珊瑚莫絲沉木

我都有在 JT水草屋 買 :d

Its better to regret sth that u done than sth u havent !

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-10-21 00:53 
離線
頭像

我有興趣買南美正小三角莫絲沉木
我想要一棵..有其他人有興趣嗎?

299/顆
800/4顆

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-10-21 01:02 
離線

:b
题外話...幾時有短鯛團購le????
好再次期待
之前都係託友人(答單)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-10-21 03:24 
離線
頭像

請問D鐵皇冠..是否水中葉?
Thanks!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-10-21 09:36 
離線
頭像

rickfong 寫:
:b
题外話...幾時有短鯛團購le????
好再次期待
之前都係託友人(答單)

Good idea!!! Support!! :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-10-21 22:20 
離線
頭像

LamLam 寫:
Thanks!

已 FIRM .
是水中葉

& 全部SIZE 為 CM~

短鯛GROUP ORDER?
....次次我都蝕水的 ~~ ... 靚魚又要俾晒你地先 ...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-10-21 22:30 
離線
頭像

抱波司機 寫:
LamLam 寫:
Thanks!

已 FIRM .
是水中葉

& 全部SIZE 為 CM~

短鯛GROUP ORDER?
....次次我都蝕水的 ~~ ... 靚魚又要俾晒你地先 ...

唔怕啦, :c :c
大家魚友黎嫁ma :-n06 :-n06

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-10-21 22:34 
離線
頭像

hkboy036 寫:
唔怕啦, :c :c
大家魚友黎嫁ma :-n06 :-n06

X2..... I have great great great great interest, but must wait until December!! :-n05 :-n05 :-n05

Count me in if u really have group order for dwarfs!!

最後由 awth_hk 於 2006-10-23 09:42 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-10-22 22:16 
離線
頭像

awth_hk 寫:
Good idea!!! Support!! :-n05

X2 :a

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-10-23 22:16 
離線

可否團購TBS肥?
真係平好多好多,不過唔知加埋運費差幾多....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-10-23 22:28 
離線
頭像

運費越重越平~

TBS一樣可以一枝枝買

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-10-23 22:35 
離線

TBS肥加埋運費會否不化算

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-10-23 22:49 
離線
頭像

我問緊台灣 1 枝 TBS 連運費多少$ ~~

是次G.O. .... 訂了 :

1. 南美正三角莫絲(盒裝) 500/盒 X 2= NT 1000
2. 迷你牛毛氈 NT 200(盒子:15*10公分 ) X1 =NT200
3. 紅頭趴趴熊100/ 10支 = NT$100
4. 紫豔柳 NT100/4株 X 20株 = NT 500 (ALL SOLD OUT)
5.珊瑚莫絲 10*10未培育 500/片. X1 = 500
6.山竹 X1
7.珠珠苔 X1

運費 .........240 ~~~ HK60 ONLY...

TOTAL 3 條友 ~~ 其中 1 個 係 我 KAKAKAKAK!!!
又,其中 1 個 的紫豔柳 賣晒 ~

水草好輕架 ............. 唔會寄1袋水來 ~~~ KAKKAKA

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 49 篇文章 ]  前往頁數 1234  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :