水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-29 07:44

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 164 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 7891011  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-19 18:20 
離線
頭像

今次仲耐,離上次這個post restart(@P.8 )將近一年,自從在4月初因死機而無哂bookmark,一直都未「醒起」要上來(無左bookmark原來係一件好考記憶力既事),今日天黑黑,心血來潮來say個hi,大家好啊~ :-n05

今次上來無打算賣咩廣告啦,只是想聊下天。我個草缸蝦缸仲健在,不過個蝦缸唔係好聽話,上年年尾翻完缸之後,生絲藻,蝦亦有減無增,黑線中||| :-n12

熟悉既名字無幾多個添,玩下手無人理我都唔定;不過無所謂,舊地重遊就好開心。

Leelee

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-19 18:26 
離線
頭像

歡迎皇阿嬸歸位!!!!! :-n06

我都沉默左好多!! :c

等妳好耐啦!!
:-n10 :-n10

圖檔
http://killieclub.hk

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-19 18:45 
離線
頭像

你好啊...
"cos mo in cow cow..."(嘻嘻...你教的...)
妳的兔子如何?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-19 20:23 
離線
頭像

Cliff Hui, 「皇阿嬸」,久違既稱呼啊... :i 等我?做咩?8)

keisuke, 你好呀~下?我有講過呢句野咩?「cos mo in cow cow」?
兔子仍健在,不過愈老愈懶,日日坐在客廳路中心等人幫佢腳底按摩(用你隻腳底幫佢按摩) :-n06

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-19 20:26 
離線
頭像

嬸嬸好 :-n06

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-19 20:41 
離線
頭像

大猩猩王好,別來無恙嘛 :-n10

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-20 00:28 
離線
頭像

Leelee 嬸嬸你好呀,真的是久違了,看來你都幾專心創作喎,平均 4 個月一本,都唔錯喎! :-n05 :-n05

幾時會有個鐘意種水草的男主角? :-n04 :-n04 :-n04

我的 60 吋 Community Tank 紀錄
viewtopic.php?f=5&t=66429

JazZ Cafe - 水族主題的蒲點
viewtopic.php?f=9&t=56663

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-20 04:49 
離線

皇阿嬸吉祥,小鏍子同妳請安。
有浮萍都生絲藻,妳都打理得好好 :c ,得閒貼個缸出黎,等我地笑下都好呀。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-20 10:05 
離線
頭像

Andy Kong, 你唔好講笑,呢個橋段我一直都諗緊架,仲要在情迷識返個女仔,好唔好? :-n06
其實我大約半年一本到啦,有D時間要接freelance,齋寫書會餓死...

鏍絲, 蝦缸因為安掛濾,浮萍一加入去就打到七彩呀... 沉哂落底 :j 乜有浮萍就唔會生絲藻既咩?學野啦又。
我換左個相機,唔知點解影macro好核突(影10張10張都out focus :k ),所以少左影啊,不過草缸個邊轉左陰缸之後,都無咩大改轉,我無再換水無加任何肥都生得OK,唯一有D搞笑既係,我用綠藻球來當草皮囉,已經佔左半個缸啦,成塊地毯咁... :d 不過唔好既係,草皮底會黑黑地,但touchwood又無藻無盛唔錯。

p.s. 而家情迷個server反應好似無以前咁快,係咪個database大得太快... :f

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-21 00:05 
離線

其實我都有掛住你ga..... :-n08
我都覺得情迷同以前唔同晒咁..... :l
我一直都係CD-ROM, 所以你地應該唔知我係邊個lu. 以前日日都睇post, 持續左年幾, 之後就好少睇. 因為唔係賣野post就係貼相, 討論水草養魚既都唔係咁多....可以係自己係呢度學得多左la
點都好, 好高興見到你返黎呀LEE LEE :b

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-21 01:24 
離線
頭像

Leelee 寫:
Andy Kong, 你唔好講笑,呢個橋段我一直都諗緊架,仲要在情迷識返個女仔,好唔好? :-n06
其實我大約半年一本到啦,有D時間要接freelance,齋寫書會餓死...

p.s. 而家情迷個server反應好似無以前咁快,係咪個database大得太快... :f

當然好啦,男主角唔駛諗啦,叫 Super 一定眾望所歸。 :-n05 :-n05 :-n05

女主角就可能要攪個公投先得啦! :-n04 :-n04

個 server 呢排叫做生性啦,前個排繁忙時段直情襟難個 F5 啦!
:-n06 :-n06 :-n06

我的 60 吋 Community Tank 紀錄
viewtopic.php?f=5&t=66429

JazZ Cafe - 水族主題的蒲點
viewtopic.php?f=9&t=56663

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-21 08:27 
離線
頭像

嬸嬸一出來
舊朋友紛紛出來請安
大家好 :-n05 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-21 09:50 
離線
頭像

tommysllo, 好在你提返一句「一直都係CD-ROM」,因為見到你個名真係無咩印象啊... :d 其實post相都OK既,玩得開心才會想同人地分享嘛。
大家都在呢度修成正果,善哉善哉~ :c

Andy Kong, 哈哈,Super在呢度無人不曉,放入小說做名好搞笑喎(某程度上要美化下所有角色...) :-n06
女主腳,搵個水草初階女咁先有戲做呀嘛!「指教指教~」:-n05

五代裕作, 係呀~你好呀!大家好!

其實,呢度真係好warm :-n17 ,係令大家一直都會keep住回來既原因~ :-n04

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-21 15:29 
離線
頭像

Leelee嬸,我女女近排又翻睇妳本L6,重好留意嬸嬸替其它書畫嘅圖 :a

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-21 16:06 
離線
頭像

湯米, 係?多謝捧場喎 :-n05 新作唔支持下? :-n06

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 164 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 7891011  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :