水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-29 06:37

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 91 篇文章 ]  前往頁數 12345 ... 7  下一頁
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2005-09-17 03:02 
離線
頭像

圖檔

ADA Party 2005 終於在東京完滿結束,今次小弟是第一年參加這大型Party,心情是又驚又喜,而且在這次旅程裏,絕對地感受到水族無邊界這定義!! 今次過去除了是為受獎這目的外,更重要的是可以認識到一班世界頂尖的造景高手,真是天外有天、人上有人!! :-n05

圖檔

9月9日,一早乘坐0830 飛機直達日本東京機場,再轉乘JR鐵路到達池袋酒店,時間已經差不多是日本時間1700。雖然,已經好想休息,但基於香港人的性格 Time is the money ,都係要出去水族店走一走,找些老朋友

最後由 waynesham 於 2005-10-01 02:03 編輯,總共編輯了 2 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-17 03:23 
離線
頭像

:c 但基於香港人的性格 Time is the money
我鐘意呢句 :-n06

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-17 07:11 
離線
頭像

Time is the money, 所以四哥唔好比佢停,快D upload 晒個萬言 report 同九百幾張相!
:-n05 :-n05 :-n05 :-n05

我的 60 吋 Community Tank 紀錄
viewtopic.php?f=5&t=66429

JazZ Cafe - 水族主題的蒲點
viewtopic.php?f=9&t=56663

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-17 09:17 
離線
頭像

大師兄, 快d出相, 繼續推~~~ :a

圖檔
http://www.cau-aqua.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-17 10:38 
離線
頭像

好野呀...
waynesham...
我好鍾意天野尚同oliver...唔知有無佢地d 相呢?
你就好啦...識倒咁多世界頂尖高手... :a

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-17 11:00 
離線
頭像

keisuke 寫:
好野呀...
waynesham...
我好鍾意天野尚同oliver...唔知有無佢地d 相呢?
你就好啦...識倒咁多世界頂尖高手... :a

我地仲好啦, 唔駛飛去日本都識得d高手......例如岑老四~ :c

圖檔
http://www.cau-aqua.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-17 12:08 
離線
頭像

嘩!! waynesham大大勁!!!
我又推~~~ :b

a q u a r i u m : : a l a n c h a n

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-17 12:30 
離線
頭像

琴晚睇仲以為佢未完..所以冇覆..點知原來係期刊~又要吊癮喇~ :-n10

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-17 12:53 
離線
頭像

GoHan 寫:
我地仲好啦, 唔駛飛去日本都識得d高手......例如岑老四~ :c

絕對...絕對...認同呀!
我地時時都可以同香港大部份o既高手一齊見面,食飯&吹水.
爽呀! :-n05

民6:24-26

老通Tony
圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-17 14:28 
離線
頭像

大家不用心急啦........... 雖然我已經返來二日,但因未有時間處理所有相片,所以只好少少、少少貼出........... 一ok 就即刻為大家作報導!!

老通:冇錯,我地lee 班香港造景者,一早已明白吹水無界限!!  :b

大猩猩王: 如果假期冇節目.......就更係睇下長篇劇集啦!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-17 14:30 
離線
頭像

圖檔
第二朝早上(9月10日),先去食番個靚靚早餐,就直接落去東京大手町會場 - TOKYO SANKEI BUILDING!!

圖檔
入到場內,已經有很多ADA Staff 主動前來招呼。每個來賓都要前來招待處報到及付入場費(5,000 日元)

圖檔
可能時間尚早,所以來賓不多,我可以利用這個空檔時間,四處逛逛,拍照留念!!

圖檔
會場最後面的,有一個台、有六個24"缸和一堆萬天石,是作為即場造景比賽之用!! (心想...........唔通唔駛等06都可以即場見真章...........ahhaha :lol: )

圖檔
如果有留意開ADA 的,都會知道每年都有這類比賽,勝負不是關鍵,最緊要張現場氣氛推至最高峰!!

圖檔
獎品之豐富..(頭獎係Solar I)......... 應該可以吸引到現場所有的高手參加!! :wink:

圖檔
一陣間,出場巳經開始有人龍,排隊進入會場!!

圖檔
雖然認識了二年,但第一次見面的德國好友 Oliver Knott!! 今年他的成績也不俗(第十名)......係唔係超型仔呢!! hahha :cool:

圖檔
當然要搵今年第一名的台灣代表陳老板(陳德全先生)和第十二名的洪兄(洪誌良先生)拍照留念啦!! :wink:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-17 14:48 
離線
頭像

嘩..真係相識滿天下呀~ :m

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-17 14:48 
離線
頭像

嘩嘩嘩!靚仔出場喎! :a :a :a

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-17 14:59 
離線
頭像

''洪兄''係唔係''洪流兄''啊?
你就好啦...可以同Oliver 同陳先生合照... :a

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-17 15:06 
離線
頭像

keisuke 寫:
''洪兄''係唔係''洪流兄''啊?
你就好啦...可以同Oliver 同陳先生合照... :a

不是、不是........ 雖然洪誌良都是網友........... 但不是洪流兄!!(係邊個........咪係數目字人囉!!) :d

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 91 篇文章 ]  前往頁數 12345 ... 7  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :