水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-29 21:00

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 68 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2015-11-10 13:13 
離線

正! :ugreat: :ugreat:
好舒服!

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2015-11-13 16:29 
離線
頭像

:ugreat: :ugreat: :ugreat:

今時今日係AGA攞前十名已是不容易之事。
此景中所選的石形和擺放位置是很好的選擇和非常用心。

唯一我不喜歡的是攝影燈光所造成的白色天光線太粗和明顯,令到主題山峰不夠突出。
ADA比賽有二仟多人參加,不能入選前127便無法給世界各地評判評審, 留下來的只好任由宰割。 因此圖片必需主題吸引才會被選中。
反之AGA是分組別去評選, 所以評審時也比較精細。
Cat Cat 兄繼續努力, 歡迎再次加入造景大家庭, 重點香港造景藝術的亮光。

施比受更為有福
忍一時之氣,風平浪靜
退一步,海闊天高

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2015-11-13 23:58 
離線

HarryPlanter 寫:
:ugreat: :ugreat: :ugreat:

今時今日係AGA攞前十名已是不容易之事。
此景中所選的石形和擺放位置是很好的選擇和非常用心。

唯一我不喜歡的是攝影燈光所造成的白色天光線太粗和明顯,令到主題山峰不夠突出。
ADA比賽有二仟多人參加,不能入選前127便無法給世界各地評判評審, 留下來的只好任由宰割。 因此圖片必需主題吸引才會被選中。
反之AGA是分組別去評選, 所以評審時也比較精細。
Cat Cat 兄繼續努力, 歡迎再次加入造景大家庭, 重點香港造景藝術的亮光。

有蝦叔支持我, 我會努力的, 只係我手腳比較慢. :cry:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2015-11-27 18:33 
離線

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2015-12-02 02:35 
離線

Tycoon 寫:

多謝來自北京的網友說句 “Good”.

今時今日係討論區 攞到 十個 回應, 已是不容易之事. :cry:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2015-12-02 02:40 
離線

MAHEIHEI 寫:
正! :ugreat: :ugreat:
好舒服!

謝謝你的支持, 我喜歡草景比較自然的感覺, 看上去舒服, 我的靈感也是來自大自然.

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2015-12-03 09:31 
離線

靚景!!!
可能呢幾年好多人轉咗玩咸水,(包括我^^"),而情迷網資料又比較豐富,所以齋做CD-ROM已經學到好多嘢,還記得當年情迷塞車狀況,個伺服器都頂唔順,真係人多到呢...
近期我都係諗著轉戰返水草景,所以先返嚟做返下功課,點知見到前輩你個靚景,加速我開缸念頭,正~

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2015-12-03 22:43 
離線

新手準備學嘢

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2015-12-04 02:30 
離線

cw2007 寫:
靚景!!!
可能呢幾年好多人轉咗玩咸水,(包括我^^"),而情迷網資料又比較豐富,所以齋做CD-ROM已經學到好多嘢,還記得當年情迷塞車狀況,個伺服器都頂唔順,真係人多到呢...
近期我都係諗著轉戰返水草景,所以先返嚟做返下功課,點知見到前輩你個靚景,加速我開缸念頭,正~

我前幾年都轉左玩咸水, 你玩軟野 還是 硬野.

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2015-12-04 02:32 
離線

unkuokuo 寫:
新手準備學嘢

大家一起努力, 新手好快變高手.

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2015-12-06 13:36 
離線

catcat 寫:
cw2007 寫:
靚景!!!

我前幾年都轉左玩咸水, 你玩軟野 還是 硬野.

我個缸擺喺公司,唔敢太揚,得D基本設備,初頭都係諗著玩下葵同奶咀D簡單嘢就滿足,點知D 葵都係養幾個月就唔掂,無隻葵/奶咀長命,試咗幾次隻隻都係捱得幾個月,最後淨返2條小丑同條吊養到而家,玩到無心機玩,又唔可以加設備,早幾日送咗俾同事,今朝清缸洗嘢洗到腰骨痛...XD
而家睇見您個蝦缸,又諗梗水草缸定蝦缸好... :(

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2016-01-18 22:12 
離線
頭像

點樣可以成個缸都隱藏曬d器材?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2016-02-03 13:10 
離線

支持! 支持!

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2016-02-17 13:06 
離線

原來要在石下面放架。景才有神情。今次真是學到野了。謝謝。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2016-02-26 23:54 
離線

catcat 大哥~好久不見...沒想到你去年的重新回來了...我則是從2014開始一點一點的收集設備和材料...今年2月過年後才開始設缸...現在也是把水草造景當作休閒...也懶得參加比賽了...哈...看到你的文章感到非常開心啊.

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 68 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :