水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-29 05:12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 3 篇文章 ] 
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2008-01-06 16:17 
離線

我係 MACAU 人, 上次係香港屎忽痕買左上述支管, 點知返來開缸個多月, 其中一支死左, 經檢查, 原來係火牛同支管都燒左, 真大獲, 跟住上網睇下, 來到呢到. 我想都係要下次過香港先買到
好多人話佢支管係用16W 牛 谷 8W 管, 因MACAU 暫未有個隻16W T5HO 管買, 故嬲嬲地買支 8WT5 試下, 覺得並非傳說中那樣, 本人肉眼覺得還是 DAZS T5HO 光D , 你們可看看附圖, 中間支係 T5 上下兩支係 T5HO , 由今日開始計, 睇下枝T5 幾時燒先 , :n

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-03-11 22:36 
離線
頭像

光唔光...肉眼看落....分别不大
但問題是支燈...
1. 16W T5ho...只有13000k...無合適K數for種草
2. 無其它牌子管換
3. 火牛同管好易燒....樓主亦已親身體驗
想係草缸見泡...用呢支野好難....問題多多....不如換其它燈啦...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-05-02 14:39 
離線

我都係用呢支,真唔掂,D管又好快燒,有改裝方法嗎?

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 3 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案