水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-28 06:01

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 39 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-03-21 09:46 
離線
頭像

請問在那裡可以看到,清楚底濾的製作過程?個泵如何抽到灰管內的水?^-^ :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-03-23 00:27 
離線

leonhart 寫:
唔錯, 不過好人工化
同意,玩到冇野好玩之麻,不過種好唔會見到,打算斜坡種迷矮,上面舖鹿角苔,側面留比珊瑚莫絲,d柱用其他莫絲遮掩。
Cliff Hui 寫:
條橋好型喎.... ^^ 上次都有用, 有情意結呀?? :c
好強力既燈具!! :d
上次飛狐大戰迷矮,第一回合飛狐勝,今次種好先放返條飛狐落去再戰,睇下邊個打贏。依家d燈分開開,pl9個鐘、t5ho7個鐘、hqi5個鐘。
香港仔 寫:
終於見到鏍絲大大o既缸 :-n10 但仲要等..條橋好過引o咼 :-n06
客氣客氣,陽草好快掂,要開始剪草喇,$180包清d,$100包黃d,有得選擇都係用$100包,依家d水清中帶黃,都幾好呀。條橋原本整比龜缸用,整整下好似魚缸都得,咁就比左魚缸用 :c
大猩猩王~ 寫:
我見到我兩條魚喇 :c
你兩條大帝,一樽糧有半樽比佢地攪掂,復活節過黎探下佢地,記得帶糧呀(要活蝦 :b )。
graffititony 寫:
自己整架~
係呀,花墟買一紮返黎,再用線縛。
大肥 寫:
師奶, 我都要反缸啊, d魚同草一夜全部起程.....嗚嗚嗚.... :l
今次吾用沙, 用番泥........哈哈 :-n06
重想遲d係你個草倉度拎添......原來你同我差不多喎..^_^"
起好未呀?你要到點都有d比你,一兩條牛毛唔成問題 :c
derekmrc 寫:
請問解點會谷氣呀?啲氣點形成?因為泥太厚佢地升唔到上水面?
係呀,因為出入水口都係泥底,遲d清潔濾桶時唔多唔少都有氣,到時可能要插支飲管落去疏氣。
阿澤 寫:
請問在那裡可以看到,清楚底濾的製作過程?個泵如何抽到灰管內的水?^-^ :-n05
冇架,影相屎,所以唔係影左好多,貼多張比你睇全相。灰喉純粹要黎乘托住塊百格,唔係要黎去水。

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-03-23 08:53 
離線
頭像

哇~~~~good 喎... :m

乜而家用3個濾筒去濾水添, XX店既吸油器都落埋, 成個示範缸咁..... :-n06

遲d可以上去收割喇... :c :d

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-03-23 18:04 
離線
頭像

>早兩日黑毛到訪,今次唔用work,試下用excel。 :c

完美注意! enjoy your work & get your dream & perfect tank..

Many thanks for your sharing :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-03-24 10:38 
離線

絲兄大大, 無上網好耐, 見你翻缸過程, 又學左好多野, 有勞大大.
果條橋(台)好過隱, 好想見吓佢生滿草個樣, keke.
絲兄, 見你用大量 漂白水落缸消毒, 吾怕有殘留物對生態有毒咩??????我見你好似換多幾次水就放心無問題... :d ,皆因我都想落漂白水漂生物環, 但驚處理得吾好......... :d :d
好期待見倒前景完成..... :b

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-06-26 17:52 
離線

º}¥Õ¤ô will errode the plastic filler on the edge of your tank... good luck

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-11-10 02:39 
離線

其實家用 漂白水唔係好濃,用左咁多年,唔覺硬件或者d魚有事,
早排再翻缸,個底架完整無缺,可以講係達到我想要既效果。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-11-10 10:21 
離線

有無成境睇下啫 :-n06

12 x 12 x 12 also under construction

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: [分享] 翻缸日誌
未閱讀文章發表於 : 2009-10-25 22:52 
離線

好日式feel :grin:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 39 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :