水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-05-01 15:33

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 17 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-11-16 01:19 
離線

wa... 你地講話用 RO/DI 水... 如如用 MilliQ 水丫, 有齊哂RO, DI :-n04 :c :-n06 重正呀 d水真係乜都冇 :-n05

我公司用緊 haha :c 成本就唔好提喇 :d 因為我都唔知 :d

你地想知道多d o既其實可以問下 millipore, 一間專為 lab o既 RO, MQ 水機提供一切o既公司

不過總之唔使諗喇 可以肯定o既係貴到嘔, 而且唔見得有用,用番 dechlorinated tap water 算啦 :b

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-11-16 01:58 
離線

哈哈!
小第我本身係做工業用DI水系統,但係用黎養魚就真係未諗過!!

littlepillow兄,你D資料都幾詳盡下,起碼詳盡過我比客人D使用手冊
:c :c :c :c

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 17 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :