水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-28 01:11

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 21 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2005-02-12 01:39 
離線

轉載﹕http://www.mercuryfin.com/fish.my/bbs/viewthread.php?tid=1958

我想自己DIY一個﹐不知道有那位前輩有試過這樣DIY﹖
如果把桶放在魚缸下面﹐需要的馬力要很大嗎﹖

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

CO2:2.5L CO2 + Solenoid,燈同步
底:荷蘭沙
肥:PMDD + Azoo根肥

最後由 ching4ever 於 2005-02-28 02:29 編輯,總共編輯了 2 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-02-12 01:52 
離線
頭像

貴過買現成既濾桶,我想要是 DIY 就要 平、靚、正、呢個設計只可當玩意,會貴因效果未必有濾桶好,因樽身太細,放下既濾材有限,養既硝化菌當然不及濾桶多。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-02-12 01:53 
離線
頭像

得唔得嫁,我反而關心d水點穿流,係唔係100%過濾去穿透d濾材!!!唔係話您唔得,但真係想知

work
唔work!! :j

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-02-12 02:02 
離線
頭像

amencheng1113 寫:
得唔得嫁,我反而關心d水點穿流,係唔係100%過濾去穿透d濾材!!!唔係話您唔得,但真係想知

work

原理上得就得,但係個潛水泵既扇頁好快就滿哂垃圾,以致水流減弱,煩就煩在要成日清理。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-02-12 02:12 
離線

mftin 寫:

work

原理上得就得,但係個潛水泵既扇頁好快就滿哂垃圾,以致水流減弱,煩就煩在要成日清理。

you may be able to find a suitable pump to pull water from the water outlet instead of pushing water to the inlet.

This bottle is designed for water filter for drinking puspose, "係100%過濾去穿透d濾材". However, it can be more expensive then a Ehiem.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-02-12 10:12 
離線

mftin 寫:
貴過買現成既濾桶,我想要是 DIY 就要 平、靚、正、呢個設計只可當玩意,會貴因效果未必有濾桶好,因樽身太細,放下既濾材有限,養既硝化菌當然不及濾桶多。

香港我不清楚。但在大馬這裡﹐這種RO桶是很便宜而已~~
一個才RM2X﹐等于HK$50上下~~
如果同D國產桶濾比就相差沒多少﹐同D名牌就平很多~~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-02-12 10:14 
離線

work

是可以過晒D濾材的~~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-02-12 10:18 
離線

alder 寫:
mftin 寫:

work

you may be able to find a suitable pump to pull water from the water outlet instead of pushing water to the inlet.

This bottle is designed for water filter for drinking puspose, "係100%過濾去穿透d濾材". However, it can be more expensive then a Ehiem.

i check the price in Malaysia here. A RO box only cost very very cheap. even if i use 5 RO box, it also consider cheaper then go get a Eheim filter. the only problem is how to get the water in and get the water out.

i found out that in Taiwan, there are quite a lot people use this with the external filter together. they said got 2 way, one is use a powerful filter to push the water in the RO box and out. another one is same like what u said.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-02-12 10:28 
離線

Pulling water is better that you need not to wash the pump that frequent and the life of the pump can be longer.

The advantage of this DIY is that you can add more and more bottles when needed.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-02-12 10:31 
離線

that's the problem. how to make the pulling water?
put a pump inside the box and pull all the water from the box to the tank?
or use those external pump?

if put pump inside, then have to drill hole and scare the water problem.
if use external pump, then go get a Eheim much more cheaper lor.

:-n07 :-n07 :-n07

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-02-12 10:36 
離線

there are external pump.
There are also some pump that can be external or internal, duo purposes.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-02-12 10:45 
離線

any information about those kind of pump?
any link or picture?

i'll go find it out and let all members know since the RO box is cheap in Malaysia.
but if the pump is expensive, then i go get a Eheim is better~~ :-n05

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2005-02-27 03:29 
離線

ching4ever 寫:
轉載﹕http://www.mercuryfin.com/fish.my/bbs/viewthread.php?tid=1958
我想自己DIY一個﹐不知道有那位前輩有試過這樣DIY﹖
如果把桶放在魚缸下面﹐需要的馬力要很大嗎﹖

成功了﹗
我用一個1300L/H的頂濾來推。
從頂濾到RO桶在回到魚缸有7-9尺長﹐效果都不錯。
唯一的缺點是濾材不能放多﹐要放多就要加RO桶。

明天晚上再放照片上來。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-03-11 17:46 
離線

什麼是ro桶呀??

ro桶size很細嗎....
唔可以做到虹吸原理嗎???

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-03-11 19:51 
離線
頭像

響香港 , 依種透明自來水濾水器最常見係 PROKLEAN , 二百幾蚊一個.

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 21 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :