水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-29 23:01

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 8 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : FLUVAL / EHEIM
未閱讀文章發表於 : 2012-03-07 22:01 
離線

有冇ching用過FLUVAL及EHEIM的濾桶, 兩者有咩意見? 我想開多個36"缸亦想試吓唔同牌子的濾桶, 兩個牌子都過千, 希望有ching可以講講用過的經驗.

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: FLUVAL / EHEIM
未閱讀文章發表於 : 2012-03-15 21:20 
離線

富華我用過205,感覺麻麻地!因為一年左右就冇乜力了!反而e咸2217唔錯!我個40"缸加一個前置用左成兩年,水流依然好勁!補充一句cf1200都唔錯,都可以考慮下而且唔貴!

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-11-18 20:09 
離線

205同2217都唔同級數,如果比較應該用405同2217

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2014-03-08 18:11 
離線

em2217

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2014-03-13 00:50 
離線

嘩!咁舊嘅post 仲攞出黎!好啦等我講比大家知我用左邊個牌子。哈哈!我用左Atman 嘅CF2400 . 用左年半有多啦,仍然良好,水流泵到6尺高都夠力,最最重要係佢超靜,各位Ching 今時今日國產貨其實都好ok 。

最後由 Grass Tank 於 2015-02-25 15:17 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2015-02-24 15:50 
離線
頭像

又過左一年啦,再推番出黎講,哈哈!

我都係建議買 Eheim 2217!

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2015-02-24 23:45 
離線

我個ATMAN CF2400 依然用緊, 最近清洗過濾桶, 一樣冇問題, 已經左近三年 !加張比大家睇.

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2015-03-15 11:47 
離線

我用ATMAN CF600 已經用二年 !沒有問題。

迷你水榕,鹿角鐵皇冠,豹紋皇冠,啡溫蒂椒草,細葉黑木蕨,迷你椒草
魚:小精靈,三線豹鼠,金珍珠鼠,金小鬍子,小型紅鉛筆,紅蓮燈,正三角燈。

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 8 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案