水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-05-01 07:06

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 8 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : [問題] cy-20
未閱讀文章發表於 : 2010-11-15 00:47 
離線

想問有冇ching用緊,,??..好唔好用,,本身有個10"缸,,想睇下會唔會太嘈,,

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: [問題] cy-20
未閱讀文章發表於 : 2010-11-15 14:50 
離線

kuenkn 寫:
想問有冇ching用緊,,??..好唔好用,,本身有個10"缸,,想睇下會唔會太嘈,,
好靜 :omg:
但用得年零兩年有漏水問題 :love:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-03-20 22:31 
離線

我用左年零,幾好,好靜,幾十元,抵玩

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-06-08 18:15 
離線

剛剛買o左, 以經有漏水情況 (在出水 U 喉 -- 跟來的是駁駁駁, 所以9成都漏) --> 自己加水喉膠布就冇事,
So far 12" 細魚缸覺得 ok 抵玩, 兩年後再問我睇下有冇漏 ...

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-07-25 20:06 
離線

漏水就冇不過 用一兩個月左右水流細到想殺左佢 :P 平野冇好 呵呵

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-08-18 22:54 
離線

剛買下, 試驗中, 不過人仔升左, 要成舊水一套.

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-08-26 18:06 
離線

sam2000a 寫:
漏水就冇不過 用一兩個月左右水流細到想殺左佢 :P 平野冇好 呵呵

是污染物太多,水流弱了所致嗎?清潔一下,再試試!

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-08-28 14:39 
離線

都唔關阻塞事 之前我試過洗完 一樣水量不大 一小時後又打回原型 到早幾日我決定拆開摩打 發現沒滑油 自己加左少量雪油 裝回 水量大了和新買回來時差不多 :grin: 看來濾桶要用固體滑油 之前我加了液態的油 一到兩天就打回原型水量變少 後來拆e品牌的濾桶才發現它們是用固體的雪油 相信這也是他們的品牌可以長時間保持水量的秘密

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 8 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案