水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-29 03:53

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 8 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : 恒流一問
未閱讀文章發表於 : 2014-04-14 18:11 
離線

想問一下師兄們,買左1隻恒流,佢寫話9-12x3W,咁如果我只裝8粒3w會唔會有問題?謝謝

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 恒流一問
未閱讀文章發表於 : 2014-04-14 19:00 
離線

Shermanwong11 寫:
想問一下師兄們,買左1隻恒流,佢寫話9-12x3W,咁如果我只裝8粒3w會唔會有問題?謝謝

NO :)

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2014-04-14 23:38 
離線

9798CHANG 寫:
Shermanwong11 寫:

NO :)
即係冇問題?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2014-04-22 20:55 
離線
頭像

有機會電壓過高

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2014-05-01 12:29 
離線

9X3=27W ~ 12X3=36W
8X3=24W, 差3W, 每粒LED都係多唔到1W, 應該問題不大.

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2016-06-18 18:26 
離線
頭像

[quote="jerryzero"]9X3=27W ~ 12X3=36W
8X3=24W, 差3W, 每粒LED都係多唔到1W, 應該問題不大.[/quote]
一般恒流电源会有个最低输出电压要求(因内部电路原因),
若低过,它会出現不稳定(閃)。
要cheap的補救,串番支水泥电阻。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2017-04-01 06:25 
離線

串9粒3W吧!3.6Vx9=32.4V,3.6V x 8=28.8V

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2017-07-16 22:37 
離線

師兄,我想訂做支led 燈,可以pm 我資料嗎,謝謝

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 8 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上