水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-29 01:40

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 3 篇文章 ] 
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2014-10-24 08:56 
離線

各位C兄,
昨晚取回沖好的CO2鋁瓶,返屋企後就將佢裝回個CO2系統,但當開啟動後,見到個計泡器(我系用計泡過濾二合一)噴咗十多個泡泡後就無再出泡了.之後再調整計泡器的出氣鎖緊旋扭,又有氣泡出番,但出左好耐氣泡,個細化器都無氣出到.

我只系早幾晚拎左個鋁瓶去沖氣,而個CO2的其他裝置都無作任何改動,唔知咩事.急呀

曾經問過水族店的老細,佢話系因為個霧化器塞咗.我已經換咗個新的霧化器,但都系出得好少好少.唔知點搞好.

唔通系沖氣個時比唔夠壓過個鋁瓶?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2014-12-30 16:39 
離線

CO2 樽開關開盡未? 無氣出拎大D個微調

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2015-03-21 11:24 
離線
頭像

首先你要確實支氣係叉咗氣先,睇錶應該可以知道,你常試下無接仼何裝置開一開氣樽睇下有無大量氣噴岀來如果有就代表氣樽無問題,之後就主力檢查下氣錶及之後的部份裝置。

PH :6.2-6.8 每星期換1/2隔夜水
燈具:LED RGB,照燈時間 1600-23:30
生物:新燈,小精零,小狐飛狐
221 7推海利HS28A水冷23度
草類:三角莫絲,迷牛,迷你矮珍珠,红宮廷,小圓葉,辣椒榕。

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 3 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案