水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-05-24 05:38

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 25 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2005-04-21 00:43 
離線
頭像

:c :-n05 之前見羅仔兄胡裡胡塗繁殖了小鬍子 :c 很想也有這玩意 :-n06 想不到今晚在我的雜雜亂亂草缸剪草送人時 :d 也給小弟有這驚喜 :c :c

但如何繁殖,何時出世,有多小條~~~~~~~等,小弟全不知情 :d 咁就多左些小寵物 :d

http://www.aqugrass.com/phpBB2/viewtopi ... %A5S%A7%CC
四個[其中一條,讓了給同事 :-n11:-n30 ]不知誰是父母 :c 又缸中有黑鬍子 :c 唔知會唔會有黑小小鬍子呢 :j :c :c 分享興奮完 :oops:

:f 這樣 :f 本計劃好大翻缸,學學做景又要遲些了 :c

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

最後由 湯米 於 2005-04-21 20:47 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-04-21 00:53 
離線
頭像

嘩!!真開心呀! :-n05

湯米兄,俾少少水質資料,分享一下好嗎? :-n06

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-04-21 00:57 
離線

哎呀,Brothers Five又出場,恭喜賀喜,睇落都唔少條,係咪又回復每日對缸一小時的日子?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-04-21 01:18 
離線
頭像

好叻仔播。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-04-21 01:20 
離線
管理員
頭像

嘻, 真係無心插柳喎 :c

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-04-21 04:50 
離線
頭像

:-n05 :-n05 :-n05 :-n05 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-04-21 09:13 
離線
頭像

:-n05 :-n05 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-04-21 09:19 
離線
頭像

恭喜 :-n05 恭喜 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-04-21 10:46 
離線
頭像

auch 寫:
嘩!!真開心呀! :-n05
湯米兄,俾少少水質資料,分享一下好嗎? :-n06

哈哈哈 :d 那有甚麽水質記錄呢 :b 打理草缸同我嗰人生活一樣亂七八糟。
勉强資料:只不過係成年冇攪過的ada黑泥底、ph、kh都冇理、平時水温26度。
其實最近這月打理草缸十分亂,又落大量抗生素對付藍綠藻,水温又升過上28度又突然回落過23度[開風扇拔了插暖管的插 :d ],又有絲藻,又減光了幾天 :b 總之[亂]。
不過唔知這有冇影响,最近見 D 唔知甚麽鯛好似發情,放了個鯛樽落去隱藏的地方,條最大金鬍子就霸着住,之後最大三條就用左隱身術[由细到大都四處吸],現在落糧才現身一會,不知這有沒有關呢 :j 我都很奇怪草缸又鯛又鼠魚、飛狐、燈[咕 B :-n11 了]~~~咁都有小魚生存下來。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-04-21 10:58 
離線
頭像

鏍絲 寫:
哎呀,Brothers Five又出場,恭喜賀喜,睇落都唔少條,係咪又回復每日對缸一小時的日子?
:c :c 真的意外呀 :b 咁都有小金鬍子生存下來。一齊現身的暫時見五條小的,唔知還有沒有多些呢 :d

現已很小對缸呆若木雞了 :b 太多嘢要學、太多事要做、主要太小時間同家人一起、太多書未睇~~~~~ :d

嘩!鏍絲兄 :b 嘿嘿 :b 遲些打劫你個草缸 :c

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-04-21 11:06 
離線
頭像

SuperCTW 寫:
嘻, 真係無心插柳喎 :c
SuperCTW 大大 真的 一語中的 :c

warsur兄 只是亂打亂撞,再來一次也不知能否呢 :c :d

另多謝各位道賀 :oops: 謝謝 :c 真的高興 :-n06 希望小魚别給我攪死就好了 :d

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-04-21 13:39 
離線

湯米 寫:
嘩!鏍絲兄 :b 嘿嘿 :b 遲些打劫你個草缸 :c

來吧我什麼都應承,來吧我什麼都聽命。

好懷念你d陽缸。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-04-22 00:38 
離線
頭像

你又話亂,又話無打理,但唔知點解,你D草比很多人辛苦經營的還要壯和青,人地千攪萬攪也生唔到的你就失驚無神派紅雞肌旦,唔通呢D就係叫
功 夫

:e :e :e

我的 60 吋 Community Tank 紀錄
viewtopic.php?f=5&t=66429

JazZ Cafe - 水族主題的蒲點
viewtopic.php?f=9&t=56663

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-04-23 10:35 
離線
頭像

Andy Kong:b 真係無心插柳 :c

今天餵魚見大金鬍子現身,快快拍下霸主跟他的妃嬪 :-n06 大家看 :e

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-04-23 10:45 
離線
頭像

湯米,我有兩條黑鬍子公 wor,有興趣囉條番去”打種”啦 :b

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 25 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :