水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-29 03:37

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 85 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : Re: Q版鳳凰
未閱讀文章發表於 : 2009-06-25 22:28 
離線

小妹最近一個半月前買左一條好靚的q版鳳凰...係袋裝魚...可能好彩,d旗個d好整齊好靚,養左差唔多個半月出晒金色 (圖一)

近2星期前又買了一袋 2條的,就好似上面師兄講..今期真係唔多靚...d旗有d破爛.... (圖二圖三)

另想問下,魚魚d旗破爛了會否養得返好?小妹係第一次養魚仔..之前係養蝦的..但死晒 :cry: 後,把心一橫養魚

佢地係用燈魚及旗魚一齊養...燈魚唔知係唔係新燈...旗魚則是叫粉紅旗

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-07-05 19:18 
離線

好難養. ..超有經驗先得 = =''

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-07-06 17:29 
離線

師兄們...我前以都有養Q版藍鳳凰...又係好易死wo...
成日打架...打到唔肯食野....到得返一條時...竟然生存好耐wo...而家仲健康係到...
佢地係咪獨家村來呀?? 多d朋友要打死佢咁?
thx

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-07-10 11:13 
離線

ta02
咁魚街你見唔見Q鳳係一缸養一條?
當然唔係啦
Q鳳你養得好,你養幾十條一個缸都得

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-07-11 14:04 
離線

我剛剛將q鳳轉缸, 比左我朋友... 仲要係無對水既情況下去做... 過左一個星期, 到目前為止... 原全沒問題...

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-07-13 11:31 
離線

ryan5k2000
做咩呀,你放棄唔玩Q鳳呀 :?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-07-13 16:23 
離線

咁請問有無方法防止佢地打架...我想入返d新魚呀

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-07-13 23:28 
離線

小妹上星期買左2條q鳳返來, 點知其中一條不停咁"蝦"另外一條, 喙到果條q鳳d旗破爛 :cry: :cry:

而家我把傷左果條放入bb箱度, 今日老公再買多4條q鳳入去, 最惡果條q鳳仍然蝦其他q鳳 ;) ;)

請問要點樣醫傷左果隻q鳳呀 :cry: :cry: 見到佢咁傷好肉"尺"呀 :cry:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-07-14 09:12 
離線

今日出門口之前, 又發現一條個肚腩仔畀另一條q鳳啄傷左 :cry: :cry:

睇0黎今晚要把最惡果條格開佢 ;)

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-07-14 17:32 
離線

ta02 寫:
咁請問有無方法防止佢地打架...我想入返d新魚呀

養多D就得 8-)

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-07-15 19:49 
離線

圖檔
E條係公定娜??

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-07-19 21:01 
離線

stanley9 寫:
ryan5k2000
做咩呀,你放棄唔玩Q鳳呀 :?

因為要換缸, 寄養左先~~~ 哈哈

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-07-23 22:53 
離線

我d金q鳳生左好多蛋 :grin:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-07-24 22:13 
離線

超級靚, 我都要加油先!

- 外掛細風扇
- ADA aqua soil amazonia II
- 迷你水榕,莫絲
- 頭尾燈1x+2小精靈+1白鼠+4Q鳳+3班馬+10霓虹魚

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-07-24 22:24 
離線

我d蛋都唔知(呼)唔(呼)到魚仔 :o

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 85 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :