水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-29 01:54

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 67 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2008-05-17 00:23 
離線
頭像

好爽呀!
多謝SUPER!!

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-05-19 03:02 
離線

之前可以睇個別網友所發表既文章,新版好似未Enable翻。
最新文章可唔可以飛走買賣貼文?
本字典仔用唔到bbcode?
勞煩大大出手。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-05-19 07:24 
離線
頭像

整體不錯...
但無左以前左上角個"最新發表文章"有d 唔慣...

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-05-19 10:29 
離線
管理員
頭像

鏍絲 寫:
之前可以睇個別網友所發表既文章,新版好似未Enable翻。
最新文章可唔可以飛走買賣貼文?
本字典仔用唔到bbcode?
勞煩大大出手。

整個搜尋功能, 昨晚有維修, 所以停左一陣, 依家開返啦

最新貼文, 還在摸索緊點整, code 轉左好多.

因為 bbcode default 冇 table code 同埋 phpbb3 改左bbcode 寫法, 一定要前後都要用 bbcode 括住先得, 所以要係系統度加另一種既 table 寫法(新既又唔比直接用 html), 大致上我已經加返, 不過就要將字典重新code 一次先得, 正在進行中. :(

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-05-19 15:21 
離線
管理員
頭像

修復 最新發表文章 功能 (沒有買賣區貼文)

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-05-19 21:22 
離線
頭像

私人訊息果度爆o左格-0-...1099/500 (219%)...@@

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-05-30 15:15 
離線

點解我search "水草燈" 唔得o既?

"以下的字詞在搜尋時將被忽略, 因為它們是太常共用的字詞: 水 燈 草.
您至少需要輸入一個關鍵字, 每一個關鍵字最少要有 2 個字元, 最多不能超過 14 個字元 (不含 * 萬用字元)."

點用架?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-05-31 23:28 
離線
頭像

[quote="branco"]點解我search "水草燈" 唔得o既?

"以下的字詞在搜尋時將被忽略, 因為它們是太常共用的字詞: 水 燈 草.
您至少需要輸入一個關鍵字, 每一個關鍵字最少要有 2 個字元, 最多不能超過 14 個字元 (不含 * 萬用字元)."

點用架?[/quote]
咦...我無哩個問題喎...照你search「水草燈」...OK喎~

有 127 筆資料符合您搜尋的條件

使用過的關鍵字: 水 草 燈

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-05-31 23:46 
離線
頭像

我諗Super已經fix左,因為之前真係唔得,連之前白點病下面唔見左果篇,同草網小字典都攪番好,Super真係默默耕耘!

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-06-02 09:57 
離線
管理員
頭像

用了不少時間去睇個搜尋功能, 依家可以用最少2 個, 最多 14個關鍵字做搜尋,
而預設係排除左搜尋買賣區既文章, 如果有需要搜尋買賣區, 請選擇"包括買賣區貼文 " 就可以了.

其實應該仲有舊貼文, 係轉換過程中被食左既, 如果大家有發現, 又有參考價值既貼文唔見左, 請通知我, 會盡快補回.

Thanks.

:grin:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-06-02 17:37 
離線
頭像

Super,我個 account 一路標示有0 個新訊息, 2 個未讀訊息,但又搵唔你們到個2 個未讀訊息出來,是否要將 Inbox 全清才搞掂?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-06-02 22:45 
離線
頭像

頭先出現o左error...

「too much connection」咁...@@

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-06-02 23:02 
離線

[quote="大猩猩王~"]頭先出現o左error...

「too much connection」咁...@@[/quote]
係囉,岩岩down左上唔到

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-06-04 10:12 
離線

請問可唔可以做到搜尋"關鍵詞"而唔係"關鍵字"咁樣?
例如而家search "水草燈"
大部分結果都冇 "水草燈" 呢個詞
抑或係我唔識用?

thanks for your work, Super.^^

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2008-06-04 11:01 
離線
管理員
頭像

Andy Kong 寫:
Super,我個 account 一路標示有0 個新訊息, 2 個未讀訊息,但又搵唔你們到個2 個未讀訊息出來,是否要將 Inbox 全清才搞掂?

我都仲有 5 個未讀, 可能真係要清晒先可以clear...

大猩猩王~ 寫:
頭先出現o左error...

「too much connection」咁...@@

比人attack 呀.

branco 寫:
請問可唔可以做到搜尋"關鍵詞"而唔係"關鍵字"咁樣?
例如而家search "水草燈"
大部分結果都冇 "水草燈" 呢個詞
抑或係我唔識用?

thanks for your work, Super.^^

你可以試下係 搜尋範圍: 內選 只要文章主題 咁會出少o的貼文, 只會搜尋係主題內出現 "水 草 燈", 呢 3 個字既貼文.
新程式大幅改寫左個搜尋條件, 理論上係有改進既, 會將所有貼文做 index,
唔會用到"關鍵詞", 而且用詞既話, 可能仲難找到, 因為唔係個個都用 "水草燈" 去表達燈具.

所以從來都建議, 大家係發表主題時, 可以寫得明確一些, 咁之後想搵返舊資料, 就可以容易一些了.
不過... 好似都係成日見到 乜乜一問, 物物一問... :beated:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 67 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :