水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-05-10 00:02

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 3 篇文章 ] 
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2005-03-31 23:56 
離線
頭像

今日見到斑馬女同斑馬仔o係葉面追逐一輪..
斑馬女就生左數粒白色半透明o既卵..
之後就即時捉佢2隻入去產卵器
不過佢地就冇再生啦..
我隻花鼠同白鼠就o係o個堆草執左好耐寶..
睇黎d 卵都應該比佢2隻食晒啦...

想請問大帆斑馬係點繁殖? 應該點做呢?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-04-01 01:29 
離線

餵bbs

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-04-13 10:46 
離線
頭像

佢地產卵既次數都好頻密ga,我0個D已經繁殖到第3代啦(父配女).
佢地最鍾意就係0係MOSS叢中穿插.產卵過程好精彩~
如果你想幾條幾條甘養,只要收集D卵就得;
如果你想大量繁殖,就要將佢D另外養.
不過,切記!佢地會食番D卵,建議用孔雀產卵缸.
餵BB食蛋黃水(好好玩同埋會覺得自己照顧梗佢地啦,自己又可以食蛋)
約1~2禮拜後,就可以用華燈建議既bbs.

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 3 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案